Tomislav Končevski novi predsjednik Laburista (video)

ZAGREB, 20. ožujka 2016. (Hina) – Saborski zastupnik Tomislav Končevski novi je predsjednik Hrvatskih Laburista – Stranke rada, kojeg je na tu dužnost u nedjelju izabrao 3. sabor stranke.

Novi predsjednik zahvalio se svim delegatima, kandidatima i bivšoj predsjednici Nansi Tireli na dosadašnjem radu i rezultatima. “Pred nama je novo izazovno razdoblje i pozivam sve članice i članove da doprinesu podizanju vidljivosti i uloge Laburista”, poručio je Končevski, koji je i predsjednik stranačke podružnice u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Končevski je rođen je 8. lipnja 1970. u Zagrebu. Završio je srednju školu u Oroslavju i Vatrogasnu školu u Zagrebu.

>> http://vijesti.hrt.hr/327294/nansi-tireli-u-protekloj-godini-ostvarili-smo-ciljeve

Za čelnu stranačku poziciju natjecala se i dosadašnja predsjednica stranke Nansi Tireli, koju je Končevski pobijedio u drugom krugu jer u prvom nije dobio više od 50 posto glasova.

Sabor Hrvatskih laburista u Zagrebu je uz novog predsjednika izabrao i ostale dužnosnike i članove središnjih tijela. Za potpredsjednike izabrani su Marko Magdić, načelnik općine Križ i Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće. Za tajnika stranke izabran je Damir Hrdas, dosadašnji tajnik i predsjednik podružnice Zagrebačke županije.

Magdić, Končevski, Greblički, Hrdas

Laburisti su osnovani 2010. a u prosincu 2011. su na parlementarnim izborima osvojili šest mandata, no podbacili su na izborima za Europski parlament 2014. zbog čega je dotadašnji predsjednik Dragutin Lesar podnio ostavku. Stranka je u oporbi i ima tri saborska zastupnika izabrana s liste koalicije Hrvatska raste.

| Broj posjeta: 903 |

Želite li komentirati? Objava: "Tomislav Končevski novi predsjednik Laburista (video)"

Imate li komentar?