Teme o kojima se šutjelo (video)

Pojavom laburista koji ne jurišaju na vlast pod svaku cijenu i kojima su ipak bitnije neke druge vrijednosti, oni su hrvatski građani i građanke koji samo žele normalniju državu i pristojniji život, dobili stranku koja ih svakodnevno zastupa i koja će ih uvijek zastupati. Imali mi jednog zastupnika ili više njih, nama je od svega bitnije da zajedno s vama gradimo društvo u kojem će jednog dana osmijeh, zadovoljstvo i sreća krasiti lica svih nas.

Za laburiste je politika kolektivna djelatnost koja smjera donošenju odluke o rješenju problema i izvršenju te odluke koja je obvezna za sve članove zajednice, a ne nekakva prčija u kojoj će se politikanti bogatiti na račun drugih. Vrijednosti koje mi zastupamo u ovom su društvu u posljednjih dvadesetak godina šamaranja građana i građanki s lijeve i desne strane postale nepoznanica i vrijeme je da ih svi mi, koji mislimo svojom glavom, zajedno vratimo.

Kako bi vratili dostojanstvo svakom čovjeku, a ponajprije ljudima koji žive od svog rada i za svoj rad, svakodnevno pratimo društvena zbivanja i pripremamo rješenja za teške situacije.

U posljednjih smo nekoliko mjeseci i uz vašu pomoć otvorili nekoliko tema o kojima se u našem društvu većinom šutjelo.

Danas, nikoga više nije strah progovarati o uvoznoj korupciji, deviznoj klauzuli, suverenitetu i političkoj korupciji.

Ohrabrili smo mnoge, a to ćemo i dalje činiti.

UVOZNA KORUPCIJA

Prepoznali smo opasnosti od uvozne korupcije i ponudili rješenja (http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/62203/Lesar-trazi-zabranu-rada-Daimlera-u-Hrvatskoj.html; http://www.lesar.info/modules/news/article.php?storyid=491). Danas predsjednik države slijedi naš primjer i reagira na problem uvozne korupcije (http://www.jutarnji.hr/josipovic–nasa-korupcija-povezana-je-s-europom–pogledajte-gdje-se-pere-novac/921063/?fb_ref=iznad-clanka&fb_source=home_oneline).

DEVIZNA KLAUZULA

Prepoznali smo opasnosti i simptome kojima devizna klauzula stvara sve više problema mnogim građanima. Ponudili smo rješenje.

Nakon toga, slijedili su nas vrlo iskusni stručnjaci i pokrenuli vrlo kvalitetnu raspravu.

>> http://www.vecernji.hr/biznis/uz-rast-svicarca-rate-kredita-rh-divljaju-zbog-rasta-kamata-clanak-236784

SUVERENITET

Tvrde da država nije dobar gospodar. To im je izgovor za rasprodaju nacionalnog bogatstva. Istina je da je samo nesposobna vlast loš gospodar. Naš je prijedlog da se zaustavi prodaja, koncesije i javna privatna partnerstva s onim resursima koji su već izgrađeni.

>> https://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=418

POLITIČKA KORUPCIJA

Oh, što bi ovdje mogli sve nabrojati. Međutim, što zbog političkog mentaliteta koji je građanima ugradio strah u kosti, a što zbog poslovično podaničkog ponašanja, o ovome se u našem društvu jako malo javno govori.

No, ne i nakon naših istupa.

Drago nam je da smo otvorili i ovu temu te ohrabrili javnost da o tome više ne šuti.

I nećemo stati. Zbog onog osmijeha iz prvog odlomka.

| Broj posjeta: 1.687 |

1 komentar u "Teme o kojima se šutjelo (video)"

 1. Hrvatska je Kosorici i HDZ-u, nakon bankomata i modna pista, presjeca vrpce, polaže kamene temeljce i zrači optimizmom. Premijerska titula je njezin osobni trijumf i briga je za narod. Niti zna, niti hoće raditi.
  Putem FINE i banaka vrši najnoviju pljačku, već opljačkanih, poslije nezaposlenih, najsiromašnijih, onih kojima ni nije dano da plaćaju najelementarnije životne potrebe – dužnicima.
  Dužnicima je Kosorica blokirala stopostona primanja, usprkos donešenom Zakonu o jednoj trećini?????
  Dva mjeseca ne raspolažem ni honorarom ni s mirovinom i ne zna se kad ću i to zbog parsto kuna??? Mjesecima nitko ne pita 750.000 zablokiranih građana kako žive??
  I ta zablokirana sirotinja se još osjeća krivima, zbog duga? Zapravo taj osjećaj krivnje im se sugerira, da se ne bi pobunili … Ta mafijaška, Vlada kriminalaca je već trebala pasti, zajedno s HDZ-om.
  HDZ, ne samo da je to zločinačka, veleizdajnička, kriminalna, mafijaška Zajednica, ona blokira sve demokratske procese u zemlji, medije … HDZ obmanjuje narod 20 godina, anacionalna, boljevička stranka, koja je opljačkala vlastiti narod, izvlačila lovu iz državnih tvrtki i otvorila, navodno, 80 tajnih računa u Austriji??? I još uvijek vlada???? I ta nemoralna smeća u Saboru se protuoptužbama brane …
  I nitko da zaštiti hrvatsku sirotinju … ???
  Da mi netko bar odgovori čemu ta protuzakonita blokada 100%-tnih primanja??
  Jandrovića je poslala prosjačiti po svijetu kredite, a u zemlji sprema novu rasprodaju preostalog… 70% vode je koncesijski prodano, ne znam koliko je otoka prodano, tisuću ili više??? I što nam je još uopće ostalo … i to sve da bi hadezovski rođaci, birokratski državni aparat opstao. Po KUliću Juga je imala 13.000 zaposlenih u državnim službama, a Hrvatska 250.000?? I ta rodbina ždere proračun, a nezaposlenost je svakim danom sve veća – i, normalno, treba nas se zadužiti da bi Kosorica dobila na vremenu??? A narodu sprema, nakon svih pljački, osobni bankrot, kamp-kućice i javne kuhinje??? Umjesto da banda vrati opljačkano, da se stvori zaklada, fond za preživljavanje pomoć najugroženijih??? Ma neee Milošević je super kadar, Kosoricu ne zanima što on ima, dapače, kad je znao do sada pljačkati znat će i dalje… ona uzima onima koji nemaju ništa i daje onima koji imaju sve. I gdje je Čičak i potkupljena hrvatska inteligencija koja se brine za Sanaderova ljudska prava? Kaj je s našim ljudskim pravima, kaj je s našim blokiranim računima???

Imate li komentar?