Uz Svjetski dan voda – Vlada mora biti odgovornija prema našem nacionalnom blagu

Svjetski dan voda obilježava se na današnji dan, 22. ožujka, što nam daje dodatnu priliku da podsjetimo na važnost vode. Hrvatska je jedna od rjeđih zemalja koja se može pohvaliti izobiljem kvalitetne vode, našim najvećim nacionalnim bogatstvom. Dok se u mnogim zemljama pazi na svaku kap ili pije isključivo voda iz plastičnih boca, mi jednostavno odvrnemo slavinu i uživamo u vodi. No, unatoč prirodnim izvorima pitke vode, česta su onečišćenja uzrokovana ljudskom rukom, pa tako češće nego bismo željeli, čitamo o vodi koja nije za piće.

Vlada RH mora shvatiti svoju odgovornost prema bogatstvu, za koje bi mnogi dali sve samo da ga mogu imati. Mi Hrvati moramo naučiti da voda, iako je lako dostupna u bezbrojnim izvorima, nije neuništiva i neiscrpna  te da ne smijemo olako s njom postupati. S druge strane, Vlada je ta koja se mora pobrinuti da se onečišćenja najstrože kažnjavaju i čuvati izvore vode, naše nacionalno bogatstvo, te oprezno nuditi koncesije nad njima.

U jeku afere “Agrokor” i Todorić, Hrvatski laburisti postavljaju pitanje koliko izvora je pod koncesijom Agrokora, na koliko godina su koncesije dane i što se događa s koncesijama nad našim najvećim nacionalnim bogatstvom i strateškim interesom Republike Hrvatske u slučaju propasti Todorića i njegovog koncerna?

| Broj posjeta: 56 |

Želite li komentirati? Objava: "Uz Svjetski dan voda – Vlada mora biti odgovornija prema našem nacionalnom blagu"

Imate li komentar?