Sudac Orie ozakonio postojanje tzv. Srpske Krajine?!

I visine izrečenih kazni Sudskoga vijeća kojemu je predsjedao Alphose Orie ali i obrazloženje presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču dokazuju da na haaškom sudu osim prava i tek pravde caruje politika. Naime, obrazlažući kazne koje su šokirale mnoge građane Hrvatske sudac Orie je rekao da su Gotovina i Markač poduzimali nezakonite radnje protiv Srpske Krajine!? Znači li to da je Sudsko vijeće priznalo postojanje fantomske, Martićeve Krajine?! Već i ta činjenica navodi nas na opravdanu sumnju da su na presudu utjecale ne samo politički već i obavještajni centri kojima je Hrvatska još uvijek trn u oku.

Vjerujemo da se s tom nakaradnom tezom da je Hrvatska vojska u legalnoj vojnoj akciji oslobađanja okupiranoga hrvatskoga teritorija nezakonito djelovala protiv Srpske krajine međunarodna zajednica ne slaže te da iza toga obrazloženja stoje Hrvatskoj neskloni lobiji.

Isto tako vjerujemo da će uz snažan angažman nove vlasti i odvjetničkih timova generala Gotovine i Markača u žalbenom postupku – po mogućnosti užurbanijem od dosadašnje haaške prakse – prvostepena presuda biti pobijena te da će se odluka o visini kazne ili – nadamo se – puštanju na slobodu – temeljiti na činjenicama a ne na impresijama Sudskoga vijeća. (BV)

| Broj posjeta: 1.785 |

4 komentara u "Sudac Orie ozakonio postojanje tzv. Srpske Krajine?!"

  1. Točno u glavu! Kratak i jezgrovit komentar za razliku od nemuštih naklapanja po našim portalima.
    Bravo

  2. Ne to znači da je Branko Vukšić još jedan u nizu lesarovih praznoglavaca koji pišu o stvarima o kojima nemaju pojma. Kakav gazda takva i sljedba.

    Jel vam palo na pamet da je moguće izvoditi ilegalne akcije protiv ilegalne tvorevine? Jel vam Rodezija, presedani i osnove međunarodnog prava nešto govore?

    Najbolji vic mi je što lesarovci idu braniti Tuđmanove generale što ima smisla jer sve što je iole međunarodno smrdi balkanskim majmunima.

  3. europska unija nije zadovoljila kriterije o pravosuđu i stoga hrvatska suspendira pristup članstvu dok se moralne norme ne ispune …. tako bi se sad trebalo postaviti

  4. nije to europski sud, nego međunarodni, a iz tog proizilazi da naša nedosljednost u vanjskoj politici a samim tim i nikakav ugled, rezultira time da nema protuteže u političkom pritisku na sud, koji je uvjek na međunarodnim sudovima prisutan…a ujedno presuda daje i vrlo točan uvid na naš položaj u nato-u.

Imate li komentar?