Sretno svim ženama, i danas i svakoga dana u godini

U 2019. godini baviti se pravima žena u Hrvatskoj, u kojoj su #IstanbulskaKonvencija ili pravo žena na pobačaj teme političkog potkusurivanja Vlada Republike Hrvatske premijera Andrej Plenković i ultradesničarskih klerofašističkih štetočina na hrvatskoj političkoj sceni, odnosno teme na kojima Plenković “kupuje” politički mir pa i parlamentarnu većinu, nažalost je vrhunaravno i političko i pitanje elementarnih civilizacijskih dosega. Slaviti Dan žena u danima kada nazadnjačke klerikalne nakupine ljudi, a pod očitim patronatom ministra zdravstva, pred bolnicama maltretiraju žene nije samo pitanje civilizacijskih dosega nego nasušne potrebe za borbom protiv monstruoznih ideja da netko, bilo tko netko, uopće pomišlja raspolagati voljom i tijelom žena u tvorevini što se naziva državom koja je, pritom, članica Europske unije. 

Biti žena u današnjoj Hrvatskoj znači biti potplaćena, diskriminirana od poslodavca, biti onemogućena u profesionalnom napredovanju, šikanirana… Žena koja planira obitelj neće u današnjoj Hrvatskoj, zemlji čija se vlast zaklinje u obitelj, dobiti posao samo zato jer planira obitelj… Žena u klerikalnoj Hrvatskoj znači biti ponižena i obilježena kao manje vrijedno biće, biti štraca… U današnjoj Hrvatskoj biti žena znači biti žrtva nasilnika Daruvarca, raznih “daruvaraca”, župana i ostalih maloumnih manijaka kojima će, međutim, hrvatsko pravosuđe naći neku rupu u zakonu, neku formalnu pravosudnu grešku što će im omogućiti daljnje nesmetano uživanje u zemlji nepravde…
Biti poštena, samosvojna, pametna, emancipirana i odlučna žena u današnjoj Hrvatskoj znači biti teret i opasnost u državi koju voliš i kojoj želiš dati sve najbolje od sebe.

Nikada nećemo pristati na takvu nazadnjačku, nepravednu, srednjovjekovnu, licemjernu i ugnjetavačku državu u kojoj će građanke Hrvatske biti tek prigodničarski politički slavljene, a u stvarnom životu žrtve sustavnog političkog, gospodarskog, društvenog, obiteljskog i svakog drugog ugnjetavanja.

Današnji dan i slavi se isključivo zato što su se žene revolucionarnim metodama odvažile izboriti za vlastita prava, a ne da bi im Plenković i razni plenkovići, Daruvarac i razni daruvarci, župan Tomašević i razni drugi tomaševići…. na 8. mart tako bahato, licemjerno i podcjenjivački poklanjali cvijet. Što u njihovim, plenkovićevim, daruvarčevim ili tomaševićevim- sasvim svejedno- rukama u stvarnosti predstavlja samo mrtvu prirodu.

Laburisti Hrvatske hrvatskim ženama žele život u pravednoj zemlji jednakih šansi! I danas i svakoga dana u godini!

| Broj posjeta: 28 |

Želite li komentirati? Objava: "Sretno svim ženama, i danas i svakoga dana u godini"

Imate li komentar?