Split je prevažan da bi stvari prepustili neradu i stihiji

Na izbornoj skupštini Hrvatskih laburista u Splitu gdje se danas u 17 sati bira potpuno novo rukovodstvo ogranka, izvjesno je da će se za predsjednika splitskih laburista birati između Ante Gojsalića i Milana Štrljića. Gojsalić kao stranački veteran odmjerit će snage s poznatim glumcem i bivšim intendantom splitskog HNK Štrljićem. Događanja u splitskim laburistima na današnjoj presici u hotelu Park komentirali su Branko Vukšić, potpredsjednik Hrvatskih laburista-Stranke rada i saborski zastupnik, Nikola Vuljanić, član Predsjedništva i saborski zastupnik, Stipe Drmić, također član Predsjedništva i Jurica Marković, povjerenik splitskih laburista.

– Nismo došli ovdje da bi se pravdali zbog posljednjih događanja u splitskom ogranku, nego smo tu jer nam je Split važan. Bura u čaši vode zbog prelaska četiri člana laburista u HDSSD je potrajala tri dana i dignuta je na nacionalnu razinu jer laburisti kao jedina socijal demokratska stranka smetaju. SDP je postala neoliberalna stranka i nema razlike u programu od HDZ-a – kazao je Vuljanić.


Izvor fotografije: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/235488/Split-je-prevazan-da-bi-stvari-prepustili-neradu-u-i-stihiji.html#.UOg6Y6wfi-Z

Vukšić je naveo da je u Splitu izvanredna situacija, ali samo zato što žele probuditi grad.

– Split je prevažan grad, nikako grad slučaj kako ga opisuje premijer. U Splitu se dogodio splet nesretnih okolnosti zbog kojih je potonuo u moralnom i ekonomskom smislu. Nezaposlenost i kaos zahtijeva ozbiljnost – naveo je Vukšić. Prozvao je bivše članove laburista na čelu sa Selmom Katunarić za nevjerodostojnost. Iz lijeve opcije, u odnosu na kapital, prešli su u izrazito desnu stranku te su dosadašnjim radom opstruirali laburiste.

Najavili su da će predložiti zakon o zabrani predizbornog koaliranja, te da laburisti neće u političke saveze uoči izbora. Naglasili su i da nije nužno da imaju kandidata u Splitu za predstojeće lokalne izbore, ali liste za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu će imati.

– Nema razdora između sjevera i juga. Bez jakog Splita i Dalmacije, nema ni jake Hrvatske – složni su Hrvatski laburisti.

Izvor: http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/108441/Vuksic-U-Splitu-je-izvanredna-situacija-to-je-prevazan-grad.aspx;

Vezane vijesti:
>> http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/235488/Split-je-prevazan-da-bi-stvari-prepustili-neradu-u-i-stihiji.html#.UOg6Y6wfi-Z
>> http://www.vecernji.hr/regije/laburisti-split-je-prevazan-grad-zelimo-biti-treca-politicka-snaga-clanak-494313
>> http://www.vecernji.hr/vijesti/celnici-splitskog-ogranka-samo-su-nam-ucinili-uslugu-odlaskom-clanak-492150

Splitski Laburisti biraju novo vodstvo

SPLIT, 5. siječnja 2013. (Hina) – Nakon što su nedavno suspendirani bivši predsjednik splitske podružnice Hrvatskih laburista Boris Strujić, predsjednica Nacionalnog vijeća Selma Katunarić i još nekoliko članova stranke danas se u Splitu održava izborna skupština na kojoj će se izabrati novo vodstvo.

Saborski zastupnici Hrvatskih laburista Branko Vukšić i Nikola Vuljanić izjavili su uoči skupštine kako nisu došli provoditi nikakvu partijsku politiku, niti su došli kao komesari već da na izbornoj skupštini splitskog ogranka izraze podršku ljudima koji su se odlučili organizirati za predstojeće izbore, te koji su spremni napraviti jednu od najjačih stranaka u gradu.

“Bura u čaši vode koja se prošli tjedan podigla u javnosti trajala je samo tri dana, pa eto prestala. Vjerojatno zato što Laburisti smetaju jer su jedina socijaldemokratska opcija u ovoj zemlji”, izjavio je Vuljanić.

Kazao je kako se Laburisti sada namjeravaju uhvatiti posla u gradu i županiji, te za predstojeće lokalne izbore napraviti liste.

Vukšić je rekao kako je u splitskoj podružnici Laburista “izvanredno stanje, ali zato jer će se izvanredno dobro raditi”.

“Mi smo po svim anketama treća stranka u zemlji, a u Zagrebu smo već druga stranka. U Splitu želimo biti stranka bez koje se neće moći formirati vlast jer Split to zaslužuje. Split je prevažan grad, najveći uz Zagreb, koji vapi za strankom kao što su Laburisti i to zbog mase nezaposlenih, zbog kaosa oko vođenja grada i zato sve to zahtjeva ozbiljnost. Mislimo da ćemo ovim novim vodstvom postići upravo ono što Splitu treba”, kazao je Vukšić.

Laburisti su najavili kako će predložiti zakon o zabrani koaliranja prije izbora.

Na popodnevnoj skupštini ogranka će se izabrati predsjedništvo splitskog ogranka stranke, tajnik i novi izvršni odbor, a kako se moglo čuti Laburisti će u Splitu voditi samostalnu politiku u kojoj nemaju namjeru predizborno koalirati s nikim.

Kandidati na listama za novo rukovodstvo ogranka su dugogodišnji član stranke Ante Gojsalić i bivši intendant splitskog HNK i glumac Milan Štrljić za kojega, unatoč upornim novinarskim upitima, nisu željeli potvrditi hoće li biti njihov kandidat za gradonačelnika.

(Hina)

| Broj posjeta: 898 |

1 komentar u "Split je prevažan da bi stvari prepustili neradu i stihiji"

  1. nikad bolja atmosfera na Skupštini … i nikad više članova ogranka ! 😀

    Čestitke i imamo posla !

Imate li komentar?