Rođena "Ujedinjena ljevica" koja će okupljati političke stranke, radničke sindikate, OCD i savjesne pojedince!

Zagreb, 17. srpnja – Na sjednici Nacionalnog vijeća Laburista održanoj u subotu 16. srpnja u Zagrebu članovi tog tijela donijeli su Odluku o izlasku na prijevremene Izbore za zastupnike u Hrvatski sabor 2016. godine. Nakon što je predsjednik Laburista Tomislav Končevski izvjestio o aktualnim društveno-političkim događanjima proteklih dana i prekidu suradnje s partnerima iz koalicije Hrvatska raste, te nakon provedene pozitivne i motivirajuće rasprave, s jednim glasom protiv donesena je odluka temeljem koje će Laburisti u savez radnog naziva „Ujedinjena ljevica“ okupiti političke stranke, radničke sindikate, organizacije civilnog društva, kao i savjesne i odgovorne pojedince čiji se programi i stavovi podudaraju s programom i stavovima Hrvatskih laburista – Stranke rada.

Ujedno, Nacionalnom je vijeću predstavljen i nacrt Platforme „Ujedinjene ljevice“ koji donosi razloge okupljanja ali i predstavlja izazove koji preda njom stoje. U Platformi se govori o političkoj i ekonomskoj demokraciji i ulogama građanskog društva. Kako je istaknuo predsjednik vijeća Darko Tetec, u sljedećih nekoliko dana oformit će se i stručni radni timovi, kao i predstaviti članovi i članice „Ujedinjene ljevice“ te završna programska platforma.

U nastavku sjednice prihvaćeni su financijski izvještaji i dokumenti, tj. I. Rebalans Plana financiranja za 2016., Izvještaj Nadzornog odbora te Izvještaj o prihodima i rashodima od 1. siječnja do 30. lipnja 2016. (IL)

| Broj posjeta: 3.276 |

Želite li komentirati? Objava: "Rođena "Ujedinjena ljevica" koja će okupljati političke stranke, radničke sindikate, OCD i savjesne pojedince!"

Imate li komentar?