Rijeka i Primorsko-goranska županija zaslužuju više od upakiranih obećanja i političkih prepucavanja

Bitka za Rijeku i Primorsko-goransku županiju ciljano je započela i prije parlamentarnih izbora, a upakirana obećanja i politička prepucavanja neće pomoći razvoju ovog kraja,  poručuju Laburisti.

Dugogodišnji sraz dviju stranaka, SDP-a i HDZ-a, na području Rijeke i Primorsko-goranske županije jasno pokazuje kako političko nadmetanje bez konkretnih djela na vodi nikamo. Naime, odnos HDZ-a prema Rijeci i Gorskom kotaru predstavlja sinonim bahatosti gdje se pokušavaju prikazati brojni milijuni investicija u ovom kraju, no, realnost je sasvim drugačija. Rijeka je svedena na 44 km2 što joj je uništilo mogućnost bilo kakvog efikasnog modela razvoja, a sama luka je svedena na par kontejnera prometa godišnje te je ciljano postala slijepo crijevo tranzitnog prometa u Europi. Iako joj geografska pozicija jamči poziciju centralne luke ovog dijela Europe, Hrvatska to, nažalost, nije iskoristila. Čak su i Slovenci s Koprom napravili značajno veći pomak u lučkom poslovanju i korištenju vlastitih resursa.

„Zanemarivanjem postojećih resursa Hrvatske, u ovom slučaju transportnih, sustavno se željelo uništiti zadnji bastion socijaldemokracije u Lijepoj našoj. HDZ-u ne odgovara impuls glasnog zagovornika ljudskih prava i pravednosti, stoga je Rijeka ciljano ograničavana u razvoju.“ –  istaknuo je David Bregovac, predsjednik Laburista i načelnik Općine Fužine. Princip, uništit ćemo vas dok nam se ne priklonite, a onda ćemo vas spašavati, siromašna je politika koja vlada godinama na ovim područjima, kazao je. Dodaje kako bi upravo moderna međunarodna luka Rijeka mogla biti branik i gospodarstva za vrijeme korone koje se primarno svelo na turizam. Prema Europskoj komisiji, pad BDP-a, zbog ovisnosti o turizmu, ima trend devastirajućeg utjecaja na hrvatsku ekonomiju.

Uz stihijsko strateško planiranje, gdje je turizam, ekonomski Sveti gral, najbolje se vidi siromaštvo političkog prepucavanja i članskih iskaznica u Rijeci gdje je s jedne strane SDP, a s druge strane HDZ, naglasio je. „Plastičan primjer je i u Općini Fužine gdje sam načelnik, a smještena je u Gorskom kotaru gdje haraju javne tvrtke bez da se misli o dobrobiti žitelja ovog kraja. Dodjela sredstava od strane države svodi se na člansku iskaznicu, a mjere za razvoj brdsko-planinskog kraja u okviru već donesenog Zakona čekaju se 30 godina.“ – istaknuo je Bregovac. I puž bi brže uredio odnose ravnomjernog regionalnog razvoja nego sva politička svita koja se sjeti Gorskog kotara uoči izbora, gdje se u sklopu četiri godine mandata provede svega 20 minuta, zaključio je.

 „Dokle god je politika u Hrvatskoj građena na principu meni i mojim članovima partije, a ne za dobro cijele Hrvatske, mi nećemo napraviti korak prema modernoj demokraciji i ekonomskom prosperitetu.“ – zaključio je Bregovac.

| Broj posjeta: 59 |

Želite li komentirati? Objava: "Rijeka i Primorsko-goranska županija zaslužuju više od upakiranih obećanja i političkih prepucavanja"

Imate li komentar?