Rekonstrukcija Vlade, osvježenje ili nastavak vožnje u kružnom toku?

S obzirom na ljude koje je postavila na upražnjena, nakon smjene Šukera, Vukelića, Biškupića i Matulović-Dropulić, i otvaranja nekih novih mjesta u Vladi, premijerka Jadranka Kosor ne osvježava Vladu – kako to ona kaže – već optičkom varkom traži slamku spasa za sebe, Vladu i HDZ i nastavlja vožnju u kružnom toku.

Neuvjerljivo zvuči obrazloženje da promjene u Vladi nemaju veze s USKOK-ovim istragama već je cilj rekonstrukcije Vlade jačanje gospodarskoga tima.

Zato i jesu za ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo postavljeni veliki privredni stručnjaci i velika osvježenja Branko Bačić, čovjeka za sva vremena i sve funkcije te Petar Čobanković koji s privredom ima samo jednu vezu; ona je sastavni dio riječi – poljoprivreda.

Iako je izgubio na izborima sve što se izgubiti može te je zbog lošega rada smijenjen s čelnoga mjesta zagrebačkog HDZ-a, Jasen Mesić je ipak postavljen za ministra kulture.

Gospođa Martina Dalić došla je u Vladu na kraju balade, i ona bi trebala biti, zapravo, smokvin list za sedam godina katastrofalno vođenih državnih financija.

Stvarno je velika nepoznanica čime bi to, kao novi potpredsjednik, Gordan Jandroković mogao osvježiti Vladu?!

Novom potpredsjedniku za investicije, Domagoju Ivanu Miloševiću, J. Kosor je namijenila zanimljivu funkciju; voditi će investitore doslovno za ruku. Svi novi do izbora neće stići odraditi ni puni pripravnički staž.

Sve što smo dobili je povećanje broja članova Vlade. Od 15 članova u 2004. do sadašnjih 19.

Dragutin Lesar, predsjednik

| Broj posjeta: 1.196 |

2 komentara u "Rekonstrukcija Vlade, osvježenje ili nastavak vožnje u kružnom toku?"

  1. A nastavak je bio na današnjoj izvanrednoj sjednici Sabora gdje su mnoge rasprave točno pokazale kakva nam je sudbina. Jedni ne znaju što bi, osim zadržati vlast, drugi bi zacrvenili Hrvatsku, treći jedino što imaju su katastrofična predviđanja itd…
    ŠTO MI HRVATSKI LABURISTI NUDIMO HRVATSKOM NARODU ???
    Ne nudimo im crnu Hrvatsku, ne nudimo im plavu Hrvatsku, sigurno im ne nudimo crvenu Hrvatsku, a, za sada još ne niti zelenu Hrvatsku, za to će tek doći vrijeme.
    NUDIMO IM POŠTENU HRVATSKU UZ NEKOLIKO GODINA NAPORNOG RADA I ODRICANJA DA BI SVA NAŠA DJECA MOGLA REĆI: ”LIJEPO JE ŽIVJETI U HRVATSKOJ”.
    Nenad Plovanić

  2. Uglavnom se, u biti baš i ne slažem sa ovim deklerativnim -više simboličnim zamjenama nekih od ministara. Smatram da nas ovi kao i dosadašnji potezi i mjere hdz-ove vlade vode još jedan korak, u nazad. Jednostavno, taj kadar je prešao svoju kilometražu i ne mogu dati nikakve pozitivne pomake.Dokaza je na pretek i pametnom dosta. Jedino pravo riješenje jesu IZBORI,valjda je narod napokon shvatio da ga se predugo zavlačilo i lagalo,zašto isto ima dokaza na pretek.

Imate li komentar?