REBALANS Lesar preporuča Vladi post do kraja godine (video)

ZAGREB, 5. ožujka 2014. (Hina) – Saborska se oporba danas žestoko obrušila na predloženi rebalans državnog proračuna, Laburist Dragutin Lesar poručuje kako bi Vlada trebala otići na post do kraja godine.

“Vlada bi u cjelosti trebala otići na post do kraja godine, a ne samo do Uskrsa”, zaključio je Lesar nakon što je, kaže, pogledao predloženi rebalans državnog proračuna.

Pozitivnim ocjenjuje jedino vraćanje doprinosa za zdravstveno osiguranje na 15 posto.

“Najveću cijenu rebalansa platit će nezaposleni radnici i bolesnici, zbog 710 milijuna kuna smanjenja stavke u zdravstvenom sustavu, što smatramo neprihvatljivim”, kazao je Lesar novinarima u Saboru.

Izostanak investicija, smanjenje poticaja putem HBOR-a i direktnog poticanja poduzetništva signal je da u ovoj godini Vlada ne računa na značajniji rast, odnosno pojačavanje investicija javnog sektora, kaže čelnik Hrvatskih laburista.

“Gospodarstvo se pokušava pokrenuti samo mjerama štednje i uštedama ali to, na žalost, neće ići”, ističe Lesar.

Neki se potezi, kaže, vuku zakašnjelo kao što je smanjenje plaća državnih dužnosnika, a od premijera je, ističe, očekivao da će biti jasniji u smislu investicija javnog sektora. “Ove mjere predviđaju povlačenje znatno veće količine dobiti iz javnih poduzeća, dakle investicijska sposobnost javnih poduzeća pada”, poručuje Lesar.

| Broj posjeta: 772 |

Želite li komentirati? Objava: "REBALANS Lesar preporuča Vladi post do kraja godine (video)"

Imate li komentar?