Prugovečki v.d. predsjednika podružnice grada Zagreba

Na sjednici Izvršnog odbora Podružnice grada Zagreba održanoj 2. lipnja dosadašnji predsjednik Zvonimir Međeral podnio je ostavku kako bi se smanjile tenzije u Podružnici te – obrazložio je Međeral – kako bi se u potpunosti posvetio poslovima potpredsjednika Stranke. Za v.d. predsjednika Podružnice grada Zagreba jednoglasno je izabran Robert Prugovečki. On će dužnost predsjednika obavljati do izvanredne Skupštine, koja će se održati, odlučio je Izvršni odbor, do kraja rujna ove godine.

A da bi se održala izvanredna, izborna Skupština Podružnice grada Zagreba, svi ogranci u Zagrebu dužni su održati izvanredne Skupštine ogranaka do 20. rujna 2011. godine te na njima izabrati nova vodstva – ako su skupštine izborne – te delegate za Skupštinu Podružnice, na kojoj će se uz predsjednika i tajnika birati članovi Izvršnog odbora. I to po novim pravilima (koja bi se trebala naći o novom Pravilniku o ustroju Stranke), čiji je prijedlog IO poslao na razmatranje Predsjedništvu Stranke. Predlaže se da članove IO Podružnice čine na Skupštini – sustavom poluotvotrenih lista – izabrani predstavnici svih ogranaka.

IO je pokrenuo inicijativu o tome da se u stranačkim aktima uredi sazivanje izvanrednih izbornih skupština ogranaka i podružnica kada prestane članstvo u IO više od jedne trećine članova.

Na sjednice IO Podružnice grada Zagreba raspravljalo se o novoj stranačkoj akciji pod radnim naslovom Zahtjevnica, koja bi se trebala provesti tijekom lipnja.

Članovi IO te predsjednici ogranaka informirani su da u internet prepiskama kola neslužbena, zastarjela verzija prijedloga Pravilnika o ustroju stranke, kojoj je cilj zbunjivanje članstva.

V.d. Predsjednika Podružnice R. Prugovečki prihvatio je inicijativu da se IO Podružnice sastaje jednom mjesečno, svaki put u drugom ogranku. Uz uobičajeni dnevni red diktiran događajima na tim bi se sastancima otvarale tematske rasprave. (BV)

Robert Prugovečki (lijevo)

| Broj posjeta: 1.615 |

6 komentara u "Prugovečki v.d. predsjednika podružnice grada Zagreba"

 1. Robert je dobar izbor.

 2. Možda i je ali je nelegalno postavljen pa samim i tim nema nikakvu težinu
  Člankom 40. stavkom 6. Statuta te člankom 17. stavkom 1. propisano je da je obavezno sazivanje skupštine podružnice gdje delegati tajnim glasanjem trebaju izabrati novog predsjednika

 3. nije nelegalno, on je v.d. do izborne skupštine koja će biti u jesen, kako i piše u obavijesti.

 4. kakva obavijest admin???? VD ne stoji nigdje u aktima stranke i ne postoji VD pa prema tome do izborne skupštine to je mjesto upražnjeno..
  Sve odluke i ostalo je nelegalno ako se držite akata..Ili me razuvjerite tj ne Vi nego statutarna komisija…
  Ako želite biti prava stranka držite se akata koje donesete..

 5. v.d. ne postoji… proćitajte si akte stranke pa se uvjerite u neistinitost Vaših navoda….

 6. Poništava se odluka Izvršnog odbora podružnice grada Zagreba od 2. lipnja 2011. kojom je za v.d. predsjednika Podružnice izabran Robert Prugovečki.

  Majstore oćekujem ispriku s tvoje strane….
  i bez cenzure molio bih demokratski i javno

Imate li komentar?