Prostituiranje dužnosnika

Najnovije odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ukazuju na tri bitne stvari.

Prvu, Povjerenstvo je u ovom trenutku jedina institucija koja je opstala samostalna u svom radu, bez utjecaja političkog i odvjetničkog establišmenta i koja odolijeva pokušajima medijskog reketarenja.

Drugu, nevjerojatno je za koliko se smiješno sitne privilegije državni, javni i društveni dužnosnici prostituiraju.

Treću i zapravo najstrašniju, broj odluka o utvrđenim sukobima interesa unazad kraćega vremena pokazuju ili dokazuju koliko je štetno što su odlukom Ustavnog suda ukinute odredbe zakona koje su davale ovlasti Povjerenstvu za pozivanje ili predlaganje opoziva ili smjene dužnosnika koji, očito je sada, ne razumiju ili ne žele poštivati značenje sukoba interesa kao društveno štetnog ponašanja.

Kako netko tko uopće ne razumije pojam sukoba interesa može biti dužnosnik? Je li ih barem malo sramota?

| Broj posjeta: 132 |

3 komentara u "Prostituiranje dužnosnika"

  1. Država se blamira kroz sporo rješavanje putnih naloga! Očito je da su svi umočeni u to pa i gosp.(Ostojić) istražitelj.Neka zaviri kod Davorina Božićevića koliko iznose njegovi odlasci i dolasci u SAD.Gosp.Sauchu vode ko ličkog medveda po gradu uskračujući mu prava na istinu a svi su na istoj “kopanji” BANKOMATA.

  2. Nema sistema koji podnosi tolike podvale kao ovaj naš usprkos činjenici da sam OSOBNO u Saboru zamolio gospodina R. predsjednika
    da konačno otvore ladice pristiglih prijava i konačno stavi na dnevni red ZAKON O ZVIŽDAČIMA i to u prisustvu Gorana Marića koji mi je odgovorio da on ne zna za nikakove zviždaće pa ni one EU ?

  3. Sva zavrzlama oko AGROKORA je nastala zbog slabih poslovnih rezultata.Lako je dizanjem kredita /posuđivanjem/ stvoriti privid funkcioniranje Agrokora i Države.Jednostavno ovim poslovima teško je namiriti traženjima “hohštaplera” čiji dosezi bezobrazno otimaju ne zarađeno.Narod ne želi sanirati AGROKOR bez priznanja mnogobrojnih PROMAŠAJA!Da vidimo te PROMAŠAJE ?tONA

Imate li komentar?