Proslava Prvog svibnja s laburistima: Mrsić i Vlada su nam ukrali osmosatno radno vrijeme, a mi ćemo ga vratiti!

Hrvatski laburisti jučer su obilježili Međunarodni praznika rada u Toplicama Sveti Martin, gdje su podjelili oko 2.000 porcija graha. Uz živu glazbu i dobru atmosferu, laburisti su predstavili svoje kandidate za izbore za Europski parlament 25. svibnja. Na ovaj simboličan dan, predsjednik stranke Dragutin Lesar komentirao je izjavu ministra rada Miranda Mrsića, kako su „tri osmice“ – osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna, stvar prošlosti za Hrvatsku i Europu.

„Ja vam kažem da je to najobičnija laž – oni su nam ukrali osmosatno radno vrijeme! Mi ćemo vratiti te ‘tri osmice’. Zato je važno izaći na predstojeće izbore i izabrati one koji će vratiti društvenu pravednost u Hrvatsku i Europu“, zaključio je Lesar.

Na proslavi Prvog maja predstavljeni su kandidati laburista za Europski parlament – Monika Bogeljić, Sergej Dinić, Davorka Pšenica, Sanda Kolaković, Vedran Sabljak, Nansi Tireli, Matija Feješ i Antun Kapraljević.

Nositelj liste Nikola Vuljanić, aktualni europarlamentarac laburista, poručio je kako je izlazak na predstojeće izbore bitan, jer se u Europskom parlamentu donosi više od 50 posto zakona koji se direktno primjenjuju i u Republici Hrvatskoj. „Morate shvatiti kako sjednice tamo nisu ‘satovi gimnastike’ kao u Saboru, da zastupnici poslušno dižu ruke kako to od njih traže. Ključno je imati svoj stav i biti spreman na kompromis jer se jedino tako mogu stvarati kvalitetne politike. To treba i nama u Hrvatskoj kako bi napokon izašli iz gospodarske krize“, poručio je nositelj liste laburista Vuljanić.

Saborska zastupnica i kandidatkinja iz Istarske županije Nansi Tireli poručila je kako je po zadnjim anketama jasno kako ljudi vide da ova Vlada ne radi u interesu građana. „Vlada ne mari za socijalni dijalog i svakodnevne probleme građana. Građani to uviđaju, na nama je da im ponudimo alternativu – politika može i mora biti drugačija. Svojim radom u Saboru, laburisti upravo to potvrđuju – želimo vratiti poštenje u politiku. Vjerujem da su to građani prepoznali i da će nam ponovno dati svoje povjerenje“, poručila je Tireli i pozvala okupljene da na izborima za europski parlament glasaju za listu broj 10.

| Broj posjeta: 765 |

Želite li komentirati? Objava: "Proslava Prvog svibnja s laburistima: Mrsić i Vlada su nam ukrali osmosatno radno vrijeme, a mi ćemo ga vratiti!"

Imate li komentar?