Premijer koji se ruga građanima ne zaslužuje obavljati funkciju premijera

Zgroženi jučerašnjim nastupom Andreja Plenkovića na konferenciji za novinare, Hrvatski laburisti upućuju najoštriju kritiku premijeru, koji pogrešno smatra da je nekom zabavan.

Tražimo službenu ispriku svim poštenim i marljivim ljudima zaposlenim u državnim ustanovama i institucijama, a koji su premalo plaćeni za posao koji obavljaju i zbog toga protestiraju. Školstvo i zdravstvo samo su dio hrvatske priče o premalo plaćenim radnicima.

Da su Hrvatska demokratska zajednica i njezini premijeri znali i bili u stanju voditi normalnu, odgovornu i naprednu politiku, potrebe za štrajkom ne bi niti bilo. Da HDZ nije dozvolio korupciji da uđe u najsitnije pore društva i omogućio masovno odlijevanje novca iz državne blagajne, ni u državnim, a niti u ostalim segmentima privrede, ne bi bilo premalo plaćenih. Da vladajući ne troše nemilice na skupe urede, ekskluzivni namještaj, luksuzne automobile, povlaštene velike plaće, mobitele, večere, putovanja, seljenje predsjedničinog ureda, letove po cijelom svijetu, putne troškove, tone lososa, zakupnine privatnih poslovnih prostora… bilo bi dovoljno novca za odgovornu raspodjelu u svim državnim službama.

Odakle Plenkoviću obraz za ovakav podsmjeh i bahatost? Kako se Premijer usuđuje građanima i poreznim obveznicima kojima odgovara za svoje postupke i za potrošeni novac iz državne blagajne, ovako bezočno rugati?!  Podsmjehivanje saborskom zastupniku i kolegi iz saborskih klupa je također ispod svake razine kulturnog ponašanja, a vjerojatno i kršenje nekih etičkih kodeksa koji su na snazi u časnom hrvatskom domu.

Što se tiče prijedloga premijera i ponude o povišenju plaća za 100 posto, samo naprijed!

Možda da usput premijer razmisli, pa sebi, predsjednici i svojoj sviti počne isplaćivati 17 posto umjesto dosadašnjih 100 posto primitaka.

| Broj posjeta: 93 |

Želite li komentirati? Objava: "Premijer koji se ruga građanima ne zaslužuje obavljati funkciju premijera"

Imate li komentar?