Predsjedništvo stranke – štedimo dok imamo!

Dan prije prvog ovogodišnjeg, redovnog zasjedanja Sabora u Ilici se sastalo Predsjedništvo (9. sjednica) a pridružili su mu se uz stručne suradnike i saborski zastupnici. Uz bistrenje stava o ulasku Hrvatske u EU, većina vremena utrošena je na financije te na prijedloge za razrješenje i za imenovanje povjerenika.

Financije

Kako smo stranka koja deset puta prije razmisli nego potroši jednu kunu, dakle; naučeni (u 2010. godini) na šparanje s kojim bi se dičili i Škoti, Predsjedništvo je jednoglasno prihvatilo drugi rebalans financijskog plana Hrvatskih laburista za redovnu političku aktivnost u prošloj, 2011. godini. Na samo što je stranka lani napravila osvajanjem šest mandata u Hrvatskome saboru doista povijesni politički uspjeh, već je to napravila uz rekordno mali novac. I samo financijsko poslovanje stranke – znači ne za izbornu kampanju već za redovno poslovanje – moglo bi biti uzor na hrvatskoj političkoj sceni. I s doista malo novca može se napraviti jako puno. Ako se radi volonterski, sa srcem i s vizijom.

Da, Laburisti su završili 2011. u plusu gotovo 110 tisuća kuna! A to pak znači da smo i te kako cijenili donacije građana kojima podnosimo na našim internetskim stranicama detaljno izvješće.

Isplanirali smo i redovno financiranje političkih aktivnosti laburista u 2012. godini, u kojoj ćemo puno lakše disati jer ćemo, kao što znadete, kao parlamentarna stranka dobivati novac iz državnog proračuna (za svakog zastupnika). Uz to će nam ostati i polovica novca koju država daje strankama za osvojene mandate. Dok je većina stranaka prekoračila sve limite, mi smo iz izborne kampanje izašli s plusom.

U 2012. planirani su prihodi u iznosu od 3.073.496 kuna a rashodi 1.813.620 kuna. Prema tom bi planu Laburistima ostalo 1.259.876 kuna. Za što ćemo čuvati taj „višak“?

I da je veći, ne bi škodio. U 2013., treće nedjelje u svibnju, redovni su lokalni izbori i za njih se treba pripremiti. I na njima Laburisti trebaju pokazati svoju snagu. No, ni na lokalnim izborima se nećemo razbacivati novcem već ga uložiti u prosperitet strane a onda, naravno, i društva.

Modernim bi se rječnikom reklo; i saborski zastupnici su penalizirani. Svaki će zastupnik svakoga mjeseca uplaćivati na račun stranke 500 kuna donacije.

I još jedna informacija koja ima veze s novcem. Predsjedništvo je prihvatilo da se knjigovodstvenom servisu poveća naknada zbog znatno povećanog obima posla na 1200 kuna mjesečno, što je još uvijek više nego dobra cijena.

Razrješenja i imenovanja

Predsjedništvo je prihvatilo razrješenje povjerenika Marka Lončarevića za Sunju, Đure Pongraca za Pisarovinu te Mira Pušića za Valpovo.

No, bilo je znatno više imenovanja novih povjerenika s kojima su prethodno predsjednik Lesar i te potpredsjednici Vukšić i Međeral u središnjici Stranke s njima obavili detaljnije razgovore (uz predsjednike podružnica).

Prihvaćeni su prijedlozi da se za povjerenika za Šibensko-kninsku županiju imenuje Predrag Kuvač, za Dubrovačko-neretvansku županiju Ivan Nikolić, za Požeško-slavonsku županiju Dubravko Hranjec a za Primorsko-goransku županiju Dina Domijan.

Povjerenik za grad Valpovo će biti Željko Špoljarić, za Satnicu Đakovačku Danijel Kruljac, za Beli Manastir Čaba Čuso, za Dardu Damir Dudaš, za općinu Velika Željko Matajić, za Jakšić Josip Lukić, za Pakrac Mario Sarić, za Sv. Ivan Zelinu Vladimir Lerš, za Brckovljane Marijo Kovač, za Bistru Dražen Mališ, za grad krk Šime Demo, za bakar Dean Toić, za Bašku Snežana Mašinović, za Vinodolsku Danijel Grbić, za Donju Stubicu Luka Grabušić, za Krapinske Toplice Matija Sinković, za Konjščinu Davor Gluhak, za Veliko Trgovišće Robert Greblički, za Pregradu Josip Vdović, za Mihovljan Krešimir Vojković, za Hvar Mirko Sule, za Viroviticu Josip Hudi a za Mikanovce Željko Đerek.

Prihvaćen je i zahtjev predsjednika podružnice Zagreb Roberta Prugovečkog da se sazove Izvanredna izborna Skupština ogranka Trešnjevka Sjever.

Nacionalno vijeće

Predsjedništvo je predložilo da se sazove 4. sjednica Nacionalnog vijeća. Predsjednica Nacionalnog vijeća Selma Katunarić suglasila se da vijećnici okupe u Tribini grada Zagreba 28. siječnja te prihvatila da se na sjednici raspravlja o izbornim rezultatima, financiranju kampanje, formiranju Kluba zastupnika i konstituiranju Hrvatskoga sabora, odlučuje o mandatu predsjednika Stranke, raspravlja i odlučuje o rebalansu financijskog plana za 2011. te o financijskom planu za 2012. godinu. (bvu)

| Broj posjeta: 1.568 |

Želite li komentirati? Objava: "Predsjedništvo stranke – štedimo dok imamo!"

Imate li komentar?