Predsjedništvo Stranke: Imenovani povjerenici

Predsjedništvo Hrvatskih laburista – Stranke rada na 35. sjednici, 23. listopada 2013. godine jednoglasno je imenovalo povjerenike – Dinu Domijan za Grad Crikvenicu, Samira Svena Rakovića za općinu Lovran, Andreu Židanik za općinu Viškovo, Brunu Zvonara za Grad Đurđevac, Mateju Juriček za općinu Netretić te Davorina Rukljača za općinu Bedekovčina.

Predsjednik Stranke Dragutin Lesar izvijestio je Predsjedništvo kako je temeljem ovlasti iz Statuta i Etičkog kodeksa donio Odluku o suspenziji člana Stranke Velimira Kolara, uz prijedlog Sudu časti da donese odluku o njegovu isključenju iz Stranke. U obrazloženju Odluke Lesar navodi kako je Kolara suspendirao zato što je danom pristupanja u Stranku, 4. travnja 2012. godine, potpisao izjavu kako „nije osuđen, niti se protiv njega vodi kazneni postupak za kaznena djela korupcije, gospodarskog kriminala, organiziranog kriminala, djela protiv slobode prava čovjeka i građanina, RH i vrijednosti zaštićene međunarodnim pravom“, što s obzirom na pravomoćnu sudsku presudu iz studenog 2011. godine u aferi „Indeks“ ne odgovara istini te je u suprotnosti s člankom 7. stavkom 4. Statuta Stranke.

Lesar je također Predsjedništvu dao informaciju o stanju međustranačkih razgovora u aktualnom parlamentarnom procesu promjene Ustava, uz konstataciju kako trenutačno nije moguće uspostaviti kvalitetan i učinkovit dijalog sa zainteresiranim stranama, zbog čega Laburisti ne mogu poduprijeti izmjene u predloženom obliku.

Predsjedništvo je jednoglasno poduprlo Odluku o kriterijima za izradu financijskog plana za 2014. godinu za podružnice, Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za razdoblje od 1. siječnja do 30 lipnja 2014. godine te Izvještaj o prihodima i rashodima za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2013. godine.

Sjednicu Predsjedništvo nastavlja u ponedjeljak, 28. listopada 2013. godine, kada će donijeti Odluku o sazivanju Izvanredne izborne skupštine podružnice Grada Zagreba.

| Broj posjeta: 935 |

Želite li komentirati? Objava: "Predsjedništvo Stranke: Imenovani povjerenici"

Imate li komentar?