Predsjedništvo osnovalo stručne Odbore te imenovalo povjerenike

Zagreb, 14. travnja – Na održanoj 2. Sjednici Predsjedništva Laburista imenovani su povjerenici sedam ogranaka, osnovani stručni Odbori, imenovana stručna suradnica za poslove međunarodne suradnje te definirane aktivnosti za podizanje vidljivosti stranke kao i aktivnosti povodom Međunarodnog praznika rada.

Tajnik Stranke Damir Hrdas podnio je iscrpno izvješće s terena gdje je naglasak u bio prema održanim i predstojećim izborima za VMO općina i gradova u kojima Stranka ima ogranke. U raspravi je zaključeno kako treba voditi više računa o izborima za VMO, poglavito o važnosti samih izbora kao i o aktiviranju članova na listama. Primjeri u općinama Križ i Veliko Trgovišće pokazuju kako Laburisti vode održivu ekonomsku i gospodarsku politiku te nam je namjera proširiti ove pozitivne primjere i u drugim lokalnim sredinama. Preduvjet za to je sudjelovanje i dobri rezultati na izborima za vijeća mjesnih odbora.

Imenovani su povjerenici ogranaka za gradske četvrti Grada Zagreba i to Gornji grad – Medvešćak (Davorka Pšenica), Stenjevec (Dragan Filipović), Podsused-Vrapče (Hrvoje Ribičić), Črnomerec (Vlasta Medar) i Gornja Dubrava (Maja Marchig), te grad Đakovo (Dražen Rajher) i općinu Bogdanovac (Želimir Mudri).

Donesena je Odluka o imenovanju stručnih Odbora Stranke koji imaju zadaću unaprijediti rad Stranke stavovima i promišljanjima o politikama i aktivnostima Stranke te sudjelovanja u donošenju Programskih smjernica i programa Stranke.

Imenovano je, za sada, petero od dvadeset i dvoje predsjednika Odbora, dok će se ostali imenovati naknadno:

1. mr.sc. Konrad Kiš, dipl.ing. za Predsjednika Odbora za zaštitu okoliša i prirode
2. prof.dr.sc. Damir Hršak za Predsjednika Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu
3. Stipe Drmić, dr.med.spec.psihijatar za Predsjednika Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku
4. Goran Bobanović, dipl. oecc. za Predsjednika Odbora za gospodarstvo
5. Višnja Komnenić, univ.spec.inf., mag.ing.el. za Predsjednicu Odbora za energetiku

Također, donesena je Odluka o imenovanju stručne suradnice za poslove međunarodne suradnje. Potreba za stručnom suradnicom prvenstveno se odnosi na uspostavu međunarodne suradnje sa srodnim strankama i asocijacijama u Europi kao i na prikupljanje eventualnih sredstava za rad Stranke, odnosno za svojevrsne projekte edukacije. Za stručnu suradnicu za poslove međunarodne suradnje imenovana je Marija Škorić iz Zagreba.

Iz redova Predsjedništva imenovani su i svojevrsni koordinatori aktivnosti ogranaka i podružnica, Božica Čićek-Mutavdžić i Ivica Šarić. Njihova zadaća je upoznati se s prijedlozima planova aktivnosti ogranaka i podružnica i ohrabriti ih i pomoći u provedbi istih. Na temelju planova aktivnosti u ograncima i podružnicama cilj je utvrditi i koordinirati aktivnosti kako bi se podigla vidljivost Stranke na terenu, ali i u cjelini.

Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada Laburisti će uputiti svojevrsnu političku poruku, dok će se sredinom svibnja organizirati motivacijski program za sve zainteresirane članove i članice stranke uz prigodno druženje.

Predsjedništvo poziva sve članove i simpatizere stranke da se u četvrtak 16. travnja u 18 sati odazovu održavanju tribine o Reformi zdravstva koju će predstaviti nezavisni stručnjak Dražen Gorjanski. Tribina se održava u Zagrebu, Kaptol 27.

Odlučeno je kako će se Stranka priključiti komemoraciji povodom stradanja logoraša pri Spomen obilježju u Jasenovcu.

| Broj posjeta: 607 |

Želite li komentirati? Objava: "Predsjedništvo osnovalo stručne Odbore te imenovalo povjerenike"

Imate li komentar?