Predsjedništvo: Izborna skupština u Zagrebu 30. studenog

U nastavku 35. sjednice Predsjedništvo Stranke jednoglasno je donijelo Odluku o sazivanju izvanredne izborne skupštine Podružnice Grada Zagreba 30. studenog 2013. godine.

Predsjednik Stranke Dragutin Lesar izvijestio je o međustranačkim razgovorima u vezi s promjenama Ustava, te podsjetio kako je nakon donošenja sporne odluke saborskog Odbora za Ustav o raspisivanju referenduma na zahtjev građanske inicijative „U ime obitelji“ upozoravao kako je način na koji je odluka Odbora sročena „pokušaj manipuliranja građanima“.

Izrazio je tada i očekivanje da će na odluku Odbora o raspisivanju referenduma, koju je ocijenio protuustavnom, odmah po službenoj dužnosti reagirati i Ustavni sud, ne čekajući ustavnu prijavu ili zahtjev za ocjenom ustavnosti, što je Ustavni sud, četiri dana kasnije i učinio objavom Upozorenja u povodu Prijedloga Odluke o raspisivanju državnog referenduma Odbora za Ustav.

Članovi Predsjedništva u raspravi su se suglasili kako je Laburistima u procesu ustavnih promjena prioritetno uređenje referendumske regulative, na čiju je manjkavost i nedorečenost, uostalom, pažnju skrenuo i Ustavni sud u Upozorenju.

| Broj posjeta: 777 |

1 komentar u "Predsjedništvo: Izborna skupština u Zagrebu 30. studenog"

  1. Saborski Odbor za Ustav je doista donio spornu odluku, ali je sporno i tumačenje Ustavnog suda o automatizmu dopune ili izmjene Ustava!
    Nema, naime automatizma, nego je proces dovršen tek potpisom Predsjednika Republike, koji ima ovlasti da uz obrazloženje uskrati taj potpis!

    Romano Krauth

Imate li komentar?