Pozvani kao građani, odazvali se kao građani. Hrvatska može bolje!

Više od stotinu članova i članica Laburista dalo je podršku masovnom prosvjedu Hrvatska može bolje održanom 1. lipnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, kojom se traži nastavak cjelovite kurikularne reforme i općenito reforma obrazovanja. Obzirom kako su organizatori inicijative tražili da se ne ističu političke oznake, to smo i ispoštovali. Podsjećamo, Laburisti su još 25. svibnja zbog mutnih igara oko kurikularne reforme tražili ostavku ministra Predraga Šustara. (IL)

KOMENTAR Tomislav Končevski: Nezadovoljstvo stanjem u državi danas se prelilo na trgove

Prosvjedu podrške kurikularnoj reformi dao je i saborski zastupnik Tomislav Končevski koji je u razgovoru za Zagorje.com komentirao prosvjed i stanje u zemlji

Na Trgu bana Jelačića, u tijeku prosvjeda podrške reformi obrazovanja koju predvodi ekspertni tim na čelu s Borisom Jokićem, sreli smo i saborskog zastupnika Tomislava Končevskog, ujedno i predsjednika Hrvatskih laburista – Stranke rada.

U kratkom nam je razgovoru otkrio zašto je odlučio podržati prosvjed, što misli koji su razlozi njegova održavanja, a komentirao je i činjenicu što prosvjed prati velik broj stranih novinara.

Jeste li došli podržati prosvjed kao političar ili kao građanin Hrvatske?

Končevski: Ovdje sam u svojstvu građanina Hrvatske jer smatram da je kurikularna reforma važna za čitavo društvo. Možda taj kurikulum nije savršen i ima mana, ali promjene su nužne u našem sustavu obrazovanja. Živimo u modernom društvu i potrebno je školstvo modernizirati.

Smatrate li da su građani došli u tolikom broju na prosvjed samo zbog refomre školstva ili zbog lošeg općeg stanja u državi?

Končevski: Sam skup ne odnosi se, po mom mišljenju, samo na kurikulum nego na stanje općeg nezadovoljstva u državi. Svi ovi ljudi došli su pokazati i reći da ova vlada ne radi dobro , da država stagnira i da se pet mjeseci nije pomaknulo ništa s mrtve točke. Ovakvih skupova treba biti još više. Narod treba shvatiti da mora izaći na ulice i reći ne fašizaciji i ustašizaciji kao i neučinkovitosti vladajućih.

Može se primijetiti da je mnogo stranih medija došlo popratiti prosvjed. Kako to komentirate?

Končevski: Stranim je medijima zanimljivo pratiti situaciju u Hrvatskoj jer se politička scena previše okrenula u desno. Ministar kulture je nekim svojim proustaškim stavovima pokazao da ne poštuje antifašizam, pa strane medije zanima što Hrvatska doista misli i što se kod nas događa.

Obzirom na trenutno stanje u državi, smatrate li da trebamo nove izbore?

Končevski: U državi vlada opće nezadovoljstvo, a ono se prepilo na trgove. Laburisti će se boriti protiv rasprodaje državne imovine i nadamo se da će narod shvatiti da je dosta bilo igranja s imovinom. Hrvati definitivno moraju na nove izbore jer situacija u zemlji je neodrživa.

Izvor: Zagorje.com

| Broj posjeta: 592 |

Želite li komentirati? Objava: "Pozvani kao građani, odazvali se kao građani. Hrvatska može bolje!"

Imate li komentar?