Poruka Hrvatskih laburista – Stranke rada u povodu 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada

U Hrvatskoj se rad više ne slavi!

Oni koji rade, rade i žive na određeno. Oni koji su nezaposleni, nezaposleni su na neodređeno. Slavi se jedino brutalna pohlepa i kriminalna neodgovornost financijskog sektora.

Radnici, umirovljenici i nezaposleni najveće su žrtve tranzicije, plaćaju najveću cijenu. Umjesto novih radnih mjesta vlast nudi besplatan rad za mlade i time smanjuje cijenu rada.

I otvara međugeneracijski rat s onima koji su navodno prestari za posao, a premladi za mirovinu. Takvih je previše.

Umjesto pomoći proizvodnom sektoru nude javno-privatno partnerstvo u kojem su troškovi društveni, a profit privatni.

Bez veće uloge države u investicijama i raspodjeli društvenog bogastva ne može biti ni društvene pravednosti. A bez društvene pravednosti nema ni pravde za radnike.

Prošla je vlast na izborima kažnjena, između ostalog i zbog toga jer je pokušavala promjeniti Zakon o radu i uništiti kolektivne ugovore.

Vladi Zorana Milanovića šaljemo poruku: ne dirajte kolektivne ugovore, ne snizujte cijenu rada, financijski sektor učinite društveno odgovornim, a troškove tranzicije pravedno raspodjelite na državu i kapitaliste. Radnike ste već preopteretili.

Svima koji žive od svoga rada čestitamo 1. svibanj – Međunarodni praznik rada.

Dragutin Lesar, predsjednik

Praznik rada

| Broj posjeta: 1.360 |

Želite li komentirati? Objava: "Poruka Hrvatskih laburista – Stranke rada u povodu 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada"

Imate li komentar?