Političke stranke o ljudskim pravima: iskustva i strategije

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca 2014., županijski vijećnici Hrvatskih laburista Krapinsko zagorske županije prof.dr.sc. Damir Hršak te Tea Vdović prisustvovali su na okruglom stolu u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR) održanog u Hrvatskom Saboru. Tema okruglog stola bila je Političke stranke o ljudskim pravima: iskustva i strategije, s ciljem da se među stranačkim organizacijama mladih otvori diskusija o ljudskim pravima.

Uz predstavnike važnih stranaka (SDP, ORAH, HNS, SDSS, Hrvatski laburisti-Stranka rada), na okruglom stolu prisustvovale su i veleposlanica Kraljevine Nizozemske u RH Ellen Berends,koja je u svome obraćanju usporedila političku kulturu Hrvatske i Nizozemske, dok se pravnih okvira ljudskih prava dotakla doc.dr.sc. Snježana Vasiljević sa Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Predstavnici spomenutih političkih stranaka u svojim su se izlaganjima dotakli izuzetno važnih područja od prava nacionalnih manjina, prava na rad i dostojanstven život pa sve do problema obiteljskog nasilja, Zakona o životnom partnerstvu te diskriminacije žena na tržištu rada. Laburista, prof.dr.sc. Damir Hršak, dugogodišnji aktivist za ljudska prava, posebice aktivista za besplatni pristup visokom obrazovanju, dotaknuo se teme besplatnog obrazovanja, gdje je istaknuo kako bi svakom pojedincu trebalo biti omogućeno ostvarivanje vlastitih potencijala.

Zaključnu riječ na okruglom stolu dao je Mario Mažić, programski direktor YIRH-a, koji je u svom obraćanju naglasio kako svakoj skupini treba osigurati ljudska prava, odnosno da ono na čemu trebamo raditi svi zajedno jest pronaći način na koji ćemo ih provoditi. (TV)

| Broj posjeta: 502 |

2 komentara u "Političke stranke o ljudskim pravima: iskustva i strategije"

  1. Na visoko školstvo bi se glatko mogla i trebala primijeniti novozavjetna prispodoba:

    [b]”Doista, mnogo je zvanih, malo izabranih” (Mt 22,14).[/b]

    Pozdrav,
    Romano

  2. Laburisti postoje na svim stranama svijeta pogotovo u Australiji, puno puta ponudili su nam svoju pomoć no mi o tome malo znamo jer smo začahureni.Za Novu godinu volio bi da se svako domoćinstvo /pogotovo ako ima djecu/ nagradi sa CRTIČEM ASTRO BOJ ILI ti Tobi vas voli. Hvala Tona na sva zvona ,

Imate li komentar?