Podrška akciji SSSH-a "Reci to cipelama"

Laburisti su danas simboličnim postavljanjem cipela, točnije Startasica iz vukovarskog Borova, u zagrebčkom parku Zrinjevac dali podršku akciji Saveza samostalnih sindikata HrvatskeReci to cipelama – prosvjed ostavljenih cipela.

Prosvjed je organiziran kako bi odgovornima poručili da bez radne i socijalne sigurnosti, kvalitetnog i održivog radnog mjesta ili potpora za pokretanje vlastita posla, stambene politike, povoljnih kredita, cjenovno i teritorijalno dostupnih društvenih servisa (jaslica, vrtića, škola, domova za skrb o starima i nemoćnima…), bez efikasnog povezivanja nacionalnih i lokalnih politika i mjera s ciljem oživljavanja napuštenih dijelova Hrvatske i dr. – dakle, bez pravedne preraspodjele društvenog bogatstva, neće biti ni demografske obnove ni rasta i razvoja Hrvatske.

Laburisti podržavaju ovakav oblik akcije sindikalne središnjice SSSH, a Startasice smo donirali kako bi ih organizatori dostavili potrebitima, kako je i stajalo u pozivu na podršku ovoj akciji, odnosno performansu.

Detaljnije informacije o akciji nalaze se ovdje. (IL)

| Broj posjeta: 335 |

Želite li komentirati? Objava: "Podrška akciji SSSH-a "Reci to cipelama""

Imate li komentar?