Picula i Vukšić nadgledaju izbore u Srbiji

ZAGREB, 6. svibnja 2012. (Hina) – Tonino Picula, saborski zastupnik i potpredsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a, te voditelj saborskog izaslanstva pri PS OESS-a Branko Vukšić (Hrvatski laburisti) nadgledaju u sklopu međunarodne promatračke misije nedjeljne predsjedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji, objavio je Hrvatski sabor.

Dvojica dužnosnika sudjelovali su prethodno na pripremnim sastancima u Beogradu sa predstavnicima političkih stranaka i kandidatima na izborima, stručnjacima, nevladinim udrugama i predstavnicima medija.

Hrvatski zastupnici izbore nadgledaju u Beogradu te na području sjeverne Bačke gdje živi veći broj pripadnika hrvatske zajednice u Srbiji. U ponedjeljak 7. svibnja očekuje se objava zajedničke izjave OESS-a i Vijeća Europe o tome jesu li istodobno provedeni predsjednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji zadovoljili potrebne demokratske standarde.

Tonino Picula je izrazio nadu se da će ove nedjelje nadgledati izbore koji će predstavljati dokaz daljnjeg jačanja demokratskih institucija u našem susjedstvu.

Nadgledanje izbora važno je za zemlju da dokaže njihovu transparentnost, a za nas promatrače, koji smo uši i oči međunarodne zajednice, da objektivno ocjenimo dostignutu razinu demokracije u Srbiji“, rekao je Branko Vukšić.

Hrvatsko izaslanstvo je dio promatračkog tima PS OESS-a koji broji 36 parlamentaraca iz 15 zemalja. Promatrači su raspoređeni diljem Srbije prije otvaranja birališta, tijekom odvijanja izbora i brojanja glasova.

(Hina)

| Broj posjeta: 770 |

1 komentar u "Picula i Vukšić nadgledaju izbore u Srbiji"

  1. Branko će biti oduševljen kad vidi da ga je Hina (u originalnoj vijesti, op.ur.) prekrstila u Vukušića!?:)

Imate li komentar?