Ozren Matijašević nikad nije bio kandidat za gradonačelnika, dva bivša čelnika splitskog ogranka planirali trgovati sa SDP-om

G. Lesar uputio ispriku g. Matijaševiću jer se u dijelu medija unatoč njegovom demantiju još uvijek spominje kao kandidat Laburista za gradonačelnika Splita

(Zagreb, 9. siječnja 2013.) Zbog špekulacija koje se još uvijek pojavljuju u dijelu medija oko nepostojeće kandidature g. Matijaševića za gradonačelnika grada Splita, Hrvatski laburisti – Stranka rada još jednom naglašava kako Ozren Matijašević nikad nije bio kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Splita, niti je splitski ogranak ili Predsjedništvo stranke o tome ikada odlučivalo.

Točno je da se g. Lesar krajem listopada 2012. sastao s g. Matijaševićem, ali je na tom sastanku g. Matijašević jasno i glasno rekao svoj stav da ne želi ući u politiku te da nema apsolutno nikakvih ambicija da bude kandidat za gradonačelnika Splita. Predsjednik stranke Dragutin Lesar to je prihvatio i o tome izvijestio predsjednika splitskog ogranka te predsjednika županijske podružnice.

Kako neki mediji o tome i dalje iznose neistine, predsjednik stranke Dragutin Lesar se javno ispričava g. Matijaševiću što se njegovo ime ponovo spominje u tom kontekstu te mu nanosi štetu iako je više puta javno rekao kako Ozren Matijašević nije, niti će biti kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Splita i unatoč tome što je stranka nekoliko puta demantirala informacije o toj kandidaturi.

Također, u dijelu medija iznesena je neistina da je g. Lesar vrijeđao Dalmatince, što nije točno. Točno je jedino da je g. Lesar dva bivša čelnika splitskog ogranka nazvao nesposobnima, neodgovornima i prevrtljivima, što se pokazalo točnim kada su prešli u stranku koja ideološki i programski zastupa stavove i vrijednosti u potpunosti drugačije od onih koje zastupaju Laburisti. Bivša dva čelnika splitskog ogranka su svojim radom već nekoliko mjeseci potpuno destruirali rad Laburista u splitskom ogranku te predlagali kandidate za gradonačelnike koji nisu ni članovi stranke, sve kako bi onemogućili kandidaturu Milana Štrljića i naštetili radu Hrvatskih laburista te doveli u zabludu preostale vrijedne članove splitskog ogranka.

Osim toga, bivša dva čelnika splitskog ogranka su u proteklih nekoliko mjeseci nudili mandate koje bi Laburisti osvojili na izborima lokalnom čelniku splitskog SDP-a. Na taj su način za sebe željeli istrgovati funkcije i pozicije za koje nemaju ni kompetencije ni sposobnosti. Suspendiravši bivšeg čelnika splitskog ogranka zbog grubog kršenja akata stranke, Predsjedništvo stranke spriječilo je i taj nemoralan čin, a on je nakon toga i izašao iz stranke, ne čekajući presudu Suda časti. Nakon toga splitski SDP, uvidjevši da neće moći trgovati našim mandatima, njih je odbacio i ispljunuo kao žvakaću gumu.

Izborom Milana Štrljića za predsjednika splitskog ogranka Hrvatskih laburista na skupštini koja je održana u subotu, Laburisti kreću u pripreme za lokalne izbore i u gradu Splitu. Na skupštini ogranka Split sudjelovali su svi članovi stranke, a pravilom jedan član – jedan glas za predsjednika ogranka izabrali su upravo g. Štrljića. Nakon skupštine nazvao ga je i g. Lesar te mu čestitao na izboru i predložio da istakne svoju kandidaturu i za gradonačelnika Splita. Također, o izboru kandidata za gradonačelnika Splita odlučivati će svi članovi splitskog ogranka na skupštini, također po pravilu jedan član – jedan glas.

Dodatne informacije:

Ksenija Oletić, savjetnica za medije
098/384-005
mediji@laburisti.com

| Broj posjeta: 811 |

Želite li komentirati? Objava: "Ozren Matijašević nikad nije bio kandidat za gradonačelnika, dva bivša čelnika splitskog ogranka planirali trgovati sa SDP-om"

Imate li komentar?