Otvoreno pismo Premijeru

Poštovani Premijeru,

Šokirani Vašom izjavom objavljenom na portalu index.hr u kojoj tvrdite da je “Trošak rada u Hrvatskoj niži od prosjeka u EU“ te ujedno ističete „komparativnu prednost“ jeftine hrvatske radne snage stranim ulagačima, smatramo našom dužnošću kao jedine stranke koja se istinski bori za prava radnika, Hrvatskih laburista – Stranke rada, da Vam se obratimo otvorenim pismom.

Laburisti traže da se javno ispričate svim radnicima radi Vaše sramotne izjave kojom omalovažavate radnike te opravdavate lošu gospodarsku politiku RH riječima „Naš je cilj da nam plaće budu više“.

Nadamo se da ste svjesni da su radnici tako loše plaćeni upravo zahvaljujući nizu nesposobnih Vlada HDZ-a koje nisu znale voditi kvalitetnu gospodarsku politiku, te su istovremeno radi HDZ-ovih nebrojenih protuzakonitih i kriminalnih aktivnosti koje su dovele ovu zemlju na rub provalije, mnogi ostajali bez posla i bili prisiljeni prihvatiti bilo kakve uvjete kako bi zaradili za preživljavanje.

Jednako tako dok je država „olakšavala“ brojnim poduzetnicima poslovanje i dopuštala sramotno niske plaće, veliki dio poslodavaca je te olakšice koristio za vlastito bogaćenje i dodatno obezvrjeđivanje rada radnika. S druge strane, ista ta država je dopuštala da mnogi pošteni i odgovorni poduzetnici pritisnuti mnogim nametima, koje nisu neodgovorno i koristoljubivo izbjegavali poput svojih „spretnih“ kolega, stavljaju ključ u bravu obiteljskih tvrtki i obrta koji su postojali generacijama.

Istovremeno se, poštovani gospodine Plenkoviću, hvalite da nezaposlenost u Hrvatskoj nikad nije bila manja. Pa kako imate obraza davati takve izjave znajući da svakodnevno stotine radnika napuštaju Hrvatsku i odlaze na rad u inozemstvo?

Je li to uspješna Hrvatska kakvu Vi i Vaši stranački kolege želite? Hrvatska, država s najjeftinijom radnom snagom i najskupljim troškovima života. Hrvatska sa više državljana izvan Hrvatske, nego u njoj. Hrvatska pljačkana već gotovo tri desetljeća. Hrvatska s najnepovoljnijim poslovnim okruženjem, kako za poštene domaće poslodavce, tako i za strane ulagače. Je li to zaista nasljeđe koje želite ostaviti svojoj i našoj djeci?

Stoga, drugi put razmislite prije davanja izjava, a za ovakve nepromišljene, uvredljive i omalovažavajuće se javno ispričajte!

| Broj posjeta: 139 |

Želite li komentirati? Objava: "Otvoreno pismo Premijeru"

Imate li komentar?