Osnovana podružnica Hrvatskih laburista Grada Zagreba (FOTO, VIDEO)

Osnovana je još jedna podružnica Hrvatskih laburista – Stranke rade i to ona u Gradu Zagrebu! Osamdesetidvoje članova Hrvatskih laburista – Stranke rada okupilo se 30. lipnja 2010. godine u Histrionskom domu u Zagrebu kako bi izabrali predsjednika, tajnika i članove Izvršnog odbora zagrebačke podružnice Stranke.

Uz članove pristigle iz brojnih zagrebačkih ogranaka na Osnivačkoj skupštini podružnice za Grad Zagreb prisutni su bili i predsjednik Stranke Dragutin Lesar, tajnik Ivan Pavleka i Tonči Majica – predsjednik Nacionalnog vijeća Stranke.

Napomenimo kako je uz podružnicu za Međimursku županiju ovo druga osnovana podružnica Hrvatskih laburista.

>> Galerija fotografija

Nakon usvajanja Poslovnika i izbora radnih tijela, predloženi su se kandidati ukratko predstavili prisutnima, nakon čega se pristupilo i samim izborima.

Izabrani su slijedeći kandidati:

– za predsjednika Podružnice izabran je Zvonimir Međeral;
– za tajnika Podružnice Stjepan Belanović;
– za članove Izvršnog odbora: Rahel Cigrovski, Ivana Čić, Nenad Dragaš, Stipe Drmić, Maja Mirt Bićanić, Ivan Pavleka, Dragutin Sović, Zorislav Šubarić i Tomislav Tišljar.

Zvonimir MeđeralZvonimir Međeral

Dragutin Lesar simbolično je obukao narančastu košulju i stavio plavu kravatu prisjetivši prisutne kako je plava boja boja radništva, a narančasta boja boja promjena i nade.

U veljači ove godine u istom ovom Histrionskom domu osnovali smo Stranku koja je tada brojala 124 člana. Danas, samo četiri mjeseca poslije, u Stranci nas je 1300“, rekao je Lesar i poručio prisutnim članovima novoosnovane podružnice „nemojte od tajnika i mene očekivati direktive, granice koje su vam postavljene samo su one u Statutu Stranke. Prostor za djelovanje morate tražiti u Gradu Zagrebu, bavite se zagrebačkim temama.

Osvrnuo se i na nedavno završeno prikupljanje potpisana građana za referendum o izmjenama Zakona o radu i zahvalio je volonterima koji su nesebično pridonijeli uspjehu akcije, a svoje je obraćanje prisutnima završio riječima „Pošteno, javno, otvoreno i transparentno – to su četiri riječi po kojima moramo biti drugačiji od drugih“.

Pred zagrebačkom podružnicom Hrvatskih laburista, kao i pred samom strankom dugo je, toplo ljeto. Ali već sada je svima jasno da će, ustvari, biti vrlo vruće.

Podružnica Grada ZagrebaČlanovi i članice podružnice Grada Zagreba sa užim vodstvom Stranke

| Broj posjeta: 2.896 |

Želite li komentirati? Objava: "Osnovana podružnica Hrvatskih laburista Grada Zagreba (FOTO, VIDEO)"

Imate li komentar?