Održana prva sjednica Predsjedništva

Vrijeme je za – akciju!

Nakon Nacionalnog vijeća i Predsjedništvo stranke održalo je svoju prvu sjednicu, u čijemu je radu sudjelovalo svih 12 članova (Dragutin Lesar, Zvonimir Međeral, Božidar Kolarić, Rajko Bulat, Branko Vukšić, Dubravko Malešević, Tonči Majica, Maja Ilčić, Nikola Vuljanić, Damir Hrdas, Stipe Drmić i Nansi Tireli). Jedan od osnovnih preduvjeta za dobar rad Predsjedništva je i Poslovnik o radu, čijem je jednoglasnom prihvaćanju prethodila kratka rasprava.

Iako ne mislimo da novac može sve, iako nismo za novac spremni učiniti sve, on je – ruku na srce – potreban za funkcioniranje stranke. Mjesečni troškovi tzv. hladnog pogona (troškovi središnjega ureda – komunalna naknada, odvoz smeća, struja, voda bez voćnoga okusa, plin, telefon, internet… uredski materijal) iznose oko pet tisuća kuna. Uskoro će se članovi Predsjedništva razmiliti po podružnicama (i nekoliko puta)… Uskoro će predizborna kampanja… A za to treba – novac. Laburistima bi za (predizbornu) godinu dana bilo, vjerujemo, dosta onoliko novca koliko je, primjerice, HDZ trošio samo na tričarije za voljenoga vođu, kojemu su svi, pa i današnja premijerka, ugađali.

No, kako mi nismo isti, već smo Laburisti, svim potencijalnim donatorima govorimo: „Pomozite nam, mi nećemo vratiti vama već – narodu, državi, obespravljenim pojedincima, vašoj djeci i unucima!“ Naučeni na osobnu korist takvu logiku smatraju čudačkom. Na sreću, ima i onih koji su spremni za budućnost svoje djece uložiti ne samo 50, ne samo 100 ili 200 kuna već i mnogo više. Svima njima smo zahvalni te molimo simpatizere i članove stranke – one koji su u mogućnosti – da i dalje ulažu u „najperspektivnije političke dionice“ – Laburiste. Takvih će biti – uvjerili smo se u razgovorima, i u inozemstvu. Zato smo donijeli odluku o otvaranju deviznog žiro računa. O tome, i koječemu drugome, na sjednici Predsjedništva se raspravljalo pod točkom “Izvješće o ostvarenim prihodima i rashodima u prva četiri mjeseca”, o čemu možete podrobnije čitati na našim web stranicama. Još jedna važna napomena: ako i uz precizne upute imate neke nedoumice o donacijama, nazovite nas ili nam pišite.

Predsjedništvo je imenovalo četiri povjerenika; za Župu Dubrovačku Livija Kurbelašvilija, za Konavle Ljubomira Vrbanca, za Grubišno Polje Dražena Heštera za Omiš Aleksandra Zelića.

Imenovano je i dvoje stručnih suradnika: za ekonomsku analitiku i financije Marija Hećimović a za IT i elektronsku komunikaciju te web administratora Igor Lesar.

Što je Laburistima činiti u predstojećem, predizbornom razdoblju? Ono što su neposredno prije i nakon našega 1. Sabora činili neki od ogranaka, želeći uspostaviti kontakt s građanima, što je, bez dvojbe, najefikasnija promidžba. Mi trebamo ići k građanima a ne od njih tražiti da dođu k nama – više puta je istaknuto na sjednici Predsjedništva, koje preporuča da se akcije provode kontinuirano. Za pomoć, savjete te izravno sudjelovanje u akcijama članovi Predsjedništva vam stoje na raspolaganju. Lipanj mjesec je idealan za neposrednu komunikaciju s građanima, gostovanja na radio i tv postajama, instrukcijama za sve članove stranke o, primjerice; funkcioniranju lokalne samouprave, kako uspostaviti plodonosne odnose s medijima, na koji način skrenuti pozornost glasača na činjenicu da samo s Laburistima Hrvatska može na pravi, pošteni put…

Već na idućoj sjednici Predsjedništva biti će prezentirana akcija o načinu na koji bi se u Hrvatskoj svi oni političari i činovnici koji su omogućili pretvorbeno-privatizacijski kriminal te ratno profiterstvo maknuli s javne scene.

Branko Vukšić, potpredsjednik

| Broj posjeta: 1.199 |

1 komentar u "Održana prva sjednica Predsjedništva"

  1. Pobrinite isto za Krapinske toplice i Plahutara koji HDZ pretvorbom i vec 10 godina gradi bazene
    bez dozvole gradnje.Nacionalizaciju imovine bi trebali pokrenuti laburisti Krapinsko-zagorske zupanije.
    Vjekoslav Smrkulj

Imate li komentar?