Održana prva edukacija na temu “EU fondovi i mogućnosti za razvoj lokalne samouprave, županija i regija”

EU fondovi i mogućnosti za razvoj lokalne samouprave, županija i regija“, bila je tema radionice u Velikom Trgovišću u subotu 21. rujna u organizaciji Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Nikole Vuljanića, uz potporu grupacije GUE NGL i Hrvatskih laburista – Stranke rada. Edukaciju namijenjenu vijećnicima, načelnicima i zamjenicima načelnika Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije vodila je Maja Hranilović, stručnjakinja za EU fondove s dugogodišnjim iskustvom.

Tijekom edukacije laburistički lokalni dužnosnici dobili su informaciju o EU fondovima općenito, njihovim namjenama, organizacijama natječaja, vrstama financiranja te planu za razvoj Hrvatske od 2013. do 2020. godine povezan s fondovima. Usto, dobili su pregled i fondova koji će krajem 2013. i 2014. godine objavljivati natječaje, a upućeni su i u uvjete dobivanja sredstava na određenom natječaju.

Budući da ne postoji centralno mjesto gdje su ponuđeni svi otvoreni natječaji, informirani su gdje i kako ih pronaći. Polaznici su se u raspravi interesirali i za projekte u svojim županijama. Svih 29 laburista koji su prošli edukaciju zadovoljni su podukom i informacijama koje su dobili te su zaključili kako sada imaju jasniju predodžbu o EU fondovima koji bi bili prikladni za njihove projekte. (ig/dd)

| Broj posjeta: 831 |

Želite li komentirati? Objava: "Održana prva edukacija na temu “EU fondovi i mogućnosti za razvoj lokalne samouprave, županija i regija”"

Imate li komentar?