Održana druga radionica za lokalne vijećnike „Izabran u vijeće – što sad?“

I druga je skupina izabranih gradskih, općinskih i županijskih vijećnika iz redova Laburista uspješno odradila edukaciju održanu 4. i 5. listopada u zagrebačkom hotelu Antunović.

Radionica, održana pod stručnim vodstvom predavača iz Udruge gradova Helene Masarić i Ivice Malatestinića, tematski je bila podijeljena u pet modula – Odgovorno zastupanje interesa građana, Sustav lokalne samouprave, Rad u predstavničkom tijelu, Komunikacijske vještine, Financiranje lokalne samouprave.

Ovom bih prilikom željela pohvaliti predavače na zanimljivom i živopisnom načinu prezentacije svake pojedine teme, što se meni kao novopečenoj županijskoj vijećnici osobito svidjelo, a slično mišljenje dijeli i većina ostalih kolega koji dosad nisu imali političkog iskustva. Predavači su bili izuzetno prijateljski raspoloženi, odgovarali su na naša pitanja i iznijeli mnoštvo konkretnih primjera iz svojih bogatih profesionalnih i političkih karijera.

U trenucima kada nas je polako savladavao umor nakon napornog radnog dana, predavači su nas uspješno motivirali brojnim interaktivnim igrama i vježbama od kojih nam se najviše svidjela igra uloga, odnosno, demonstracija (burne) sjednice gradskog vijeća na temu rebalansa gradskog proračuna. Podijeljeni u timove svi smo aktivno sudjelovali, diskutirali, replicirali, predlagali amandmane.

Edukacija je ujedno bila i prilika za druženje s kolegama vijećnicima iz cijele Hrvatske budući da su joj nazočili i laburisti iz Đakova, Kostrene, Osijeka, Karlovca, Dubrovnika, Rijeke, Umaga, Varaždina…

Do neke ćemo sljedeće edukacije i dalje marljivo raditi i educirati se kako bismo u predstavničkim tijelima na najbolji mogući način mogli argumentirano i kvalitetno zastupati interese svih građana, a osobito onih koji su nam dali (ili će nam tek dati) svoj glas i povjerenje.

Ivana Pomahač

| Broj posjeta: 1.018 |

Želite li komentirati? Objava: "Održana druga radionica za lokalne vijećnike „Izabran u vijeće – što sad?“"

Imate li komentar?