Održana druga Radionica s kandidatima

Radionica je pokazala da kanidati Laburista za načelnike, gradonačelnike, župane i zamjenike, ozbiljno shvaćaju lokalne poslove i razumiju ograničenja i nedostatke regulative i sustava za uspješnije vođenje lokalnih poslova

U subotu, 19. siječnja, održana je druga u nizu Radionica u ciklusu priprema kandidata za lokalne izbore. Unatoč lošijim vremenskim prilikama odaziv kandidata je bio solidan. Važnost poslova lokalne samouprave i specifičnosti našeg stanja pojasnio je profesor Ivan Koprić, stručnjak za lokalnu samoupravu s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Nakon stručnog predavanja uslijedila su i mnogobrojna pitanja na koja smo čuli konkretne odgovore. U diskusiji su sudjelovali i potpredsjednici Hrvatskih laburista, saborski zastupnik g. Branko Vukšić i g. Zvonimir Međeral. Profesor Koprić istaknuo je da je daljnji proces decentralizacije potreban, ali nikako na trenutnim osnovama jer su velike anomalije u kapacitetima jedinica lokalne samouprave izazvane prevelikim brojem istih i izostanku uvjerljivih kriterija. Nije problem u ljudima, naglasio je profesor Koprić, jer bolja situacija nije niti na razini centralne uprave, već je problem u sustavu odnosno nedostatku ozbiljne reforme lokalne samouprave.

Iduća Radionica zakazana je za subotu, 26. siječnja, a biti će posvećena strategiji i organizaciji vođenja preizborne kampanje. (dp)

| Broj posjeta: 1.056 |

Želite li komentirati? Objava: "Održana druga Radionica s kandidatima"

Imate li komentar?