Održana 4. sjednica Nacionalnog vijeća

Iako se naoko činilo tek formom, možda i nevažnim činom, preispitivanje vlastite odgovornosti za izborne rezultate u 3. izbornoj jedinici nositelja i prvoga na listi Dragutina Lesara jest demokratski čin. Ako mi, Laburisti insistiramo na političkoj odgovornosti, tada je red da i ja snosim odgovornost za jedan eventualno izgubljeni mandat u 3. izbornoj jedinici. O inicijativi da se pokrene postupak protiv predsjednika stranke Lesara nije bilo velike a ni žučne rasprave na 4. sjednici Nacionalnog vijeća, koju je vodila predsjednica Selma Katunarić.

Nekoliko je članova nacionalnog vijeća ocijenilo šest mandata Hrvatskih laburista – Stranke rada velikim uspjehom. Da nam je netko prije izbora nudio tri mandata prihvatili bi smo ponudu objeručke, s veseljem, rekao je saborski zastupnik Nikola Vuljanić. S tim se nije složio zastupnik Branko Vukšić koji je istaknuo da su Laburisti, zahvaljujući radu i ugledu, očekivali šest mandata. Rezultat glasovanja o tome treba li pokrenuti postupak o odgovornosti predsjednika Lesara glasio je 45 prema 1 da NE TREBA. Pobjednička se ekipa – poručili su i članovi Nacionalnog vijeća – ne mijenja.

O kampanji, troškovima kampanje, rezultatima parlamentarnih izbora te prvim potezima Laburista u Hrvatskome saboru govorio je predsjednik stranke D. Lesar, izvijestivši vijećnike o formiranju laburističkog kluba zastupnika (predsjednik D. Lesar) te o načinu na koji se i s pozicijom i s opozicijom pregovaralo o saborskim odborima, promatračkim mjestima te izaslanstvima. Vrijedi ponoviti; uz to što su zastunici Hrvatskih laburista u najmanje dva ili tri saborska odbora, dvama predsjedaju (Tireli, Vukšić), u dva su potpredsjednici (Novak, Tušak) a imati ćemo i jednog promatrača (kasnije i člana) u EU parlamentu (Vuljanić). Je li u pregovorima bilo moguće dobiti više? Nije. Ovo je uistinu maksimum.

Do 25. siječnja predsjednici svih ogranaka i podružnica bili su dužni poslati Predsjedništvu analizu izbornih rezultata, ali ne zato što bi se bilo koga kažnjavalo ili dijelilo laburiste na uspješne i neuspješne, već da bi smo svi skupa iz parlamentarnih izbora izvukli pouke za lokalne izbore koji će se održati treće nedjelje u svibnju 2013. godine. Analizu svih pristiglih analiza napravio je i članovima Nacionalnog vijeća predočio N. Vuljanić, zaključivši da je većina ogranaka i podružnica dobro obavila zadaću. Oni ogranci koji nisu napravili ili nisu poslali analizu izbornih rezultata dužni su to učiniti u najkraćem roku.

Nacionalno vijeće jednoglasno je prihvatilo izvještaj o ostvarenom financijskom planu u 2011. godini te prihvatilo plan za 2012. Nakon što su u prve dvije godine djelovanja isključivo ovisili o donacijama članova i simpatizera stranke, Hrvatski laburisti će u 2012., zahvaljujući osmišljenoj i šparnoj kampanji – na kojoj smo zaradili oko 500 tisuća kuna – te osvojenih šest mandata (financiranih iz državnog proračuna) lakše financijski disati. No, financijski plan za 2012. pokazuje da će Laburisti i dalje slijediti šparni trend. Planira se da će na kraju godine ostati neutrošenih oko 1.000.000 kuna. Taj će se novac potrošiti u kampanji za lokalne izbore.

Kako su podaci o svakoj u blagajnu pristigloj te utrošenoj lipi do sada bili dostupni i članovima i javnosti, Laburisti će trend transparentnosti nastaviti. Dakle; detalje o financijskom izvještaju o financiranju kampanje već ste mogli vidjeti na našim web stranicama – izvještaji. (vu)

| Broj posjeta: 1.222 |

Želite li komentirati? Objava: "Održana 4. sjednica Nacionalnog vijeća"

Imate li komentar?

Održana 4. sjednica Nacionalnog vijeća

Zagreb, 28. siječnja — U prostoru Tribina grada Zagreba održana je 4. sjednica Nacionalnog vijeća Hrvatskih laburista – Stranke rada na kojoj je sudjelovalo 46 članova. Zoranu Popoviću verificiran je mandat u sastav Nacionalnog vijeća kao predsjedniku Podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada Brodsko – posavske županije.

(više…)

| Broj posjeta: 911 |

Želite li komentirati? Objava: "Održana 4. sjednica Nacionalnog vijeća"

Imate li komentar?

ODRŽANA 4. SJEDNICA NACIONALNOG VIJEĆA

U Zagrebu je 20. Prosinca 2010. Održana 4. Sjednica Nacionalnog vijeća Hrvatskih laburista – Stranke rada.

Zbog prestanka članstva u Stranci, odnosno zbog nemogućnosti obavljanja funkcije u Stranci, članovi Nacionalnog vijeća jednoglasno su razriješili Damira Milinovića članstva u tome tijelu, odnosno Zlatka Tušaka iz članstva Statutarne komisije Stranke.

Izabrano je dvoje novih članova Nacionalnog vijeća: Lina Bujas iz Trogira i Petar Kanešić iz Bjelovara, a za člana Statutarne komisije izabran je Nenad Dragaš iz Zagreba.

(više…)

| Broj posjeta: 1.168 |

Želite li komentirati? Objava: "ODRŽANA 4. SJEDNICA NACIONALNOG VIJEĆA"

Imate li komentar?