Neistinite su Milanovićeve tvrdnje da oporba nema ideja, svaki drugi zakonski prijedlog dali su laburisti (video)

U emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez‘ predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar odgovarao je na aktualna politička i gospodarska pitanja – o “outsourcingu”, programu reformi, oporezivanju i porezima, štednji, Zakonu o radu, Svjetskom danu zaštite na radu, (ne)zasjedanju Sabora, popularnosti političkih stranaka, Ustavnim promjenama, neposrednoj demokraciji (referendumima), ustavnosti pitanja o pravima nacionalnih manjina..

Opovrgnuo je tvrdnje premijera Zorana Milanovića kako parlamentarna oporba ne surađuje i ne iznosi ideje i prijedloge, navodeći kako su laburisti u Saboru postavili svako drugo pitanje te kako su u saborsku proceduru uputili više od 50 posto oporbenih zakonskih prijedloga, koje su vladajući redom odbili.

Usprotivio se i praksi vladajućih da o važnim zakonskim prijedlozima, poput onoga o predstečajnoj nagodbi Sabor raspravlja u kasnim poslijepodnevnim satima zbog čega nije provedena kvalitetna rasprava pa se u praksi pojavljuju dvojbe, ali ni javnost nije dobro upoznata s njegovim rješenjima.

Upitan o mogućoj koaliciji sa SDP-om nakon parlamentarnih izbora, Lesar je uzvratio protupitanjem zašto se uopće razgovara o koaliciji laburista sa SDP-om kada je evidentno po svim relevantnim anketama da dvije vodeće opcije konstantno padaju, a rastu takozvane treće opcije. Lesar ne strahuje od anketnog rasta ORaH-a, jer, kaže, istodobno rastu i laburisti, a analize ankete pokazuju da ta stranka uzima birače isključivo SDP-u.

| Broj posjeta: 594 |

Želite li komentirati? Objava: "Neistinite su Milanovićeve tvrdnje da oporba nema ideja, svaki drugi zakonski prijedlog dali su laburisti (video)"

Imate li komentar?