Nansi Tireli – Sve po zakonu, ali na štetu radnika! (video)

Sabor, 9. prosinca — Novonastalo stanje u Imunološkom zavodu bilo je danas razlogom za stanku u Hrvatskom saboru koju je u ime Laburista zatražila Nansi Tireli.

Radnici Imunološkog zavoda, jedne od strateških hrvatskih tvrtki, nisu dobili plaće od srpnja 2014. godine. Na račune im je u ponedjeljak sjela jedna od četiri neisplaćene plaće, a do kraja tjedna trebali bi primiti i preostale.

Radnici Imunološkog zavoda u isto su vrijeme prosvjedovali ispred HZZO-a. Prosvjed su organizirali Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) te udruženi Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Na neprihvatljiv odnos države prema Zavodu saborski zastupnici Laburista upozorili su i prošlog tjedna.

Šef Kluba zastupnika Laburista Dragutin Lesar na svom je Facebook profilu još jednom prokomentirao situaciju oko Imunološkog zavoda: “Ovo što su napravili Imunološkom je porezni apartheid. Država im je uzela poreze i doprinose za tri neisplaćene plaće tako da je radnicima ostalo samo za jednu. Država je vlasnik oko 86 posto Zavoda. Stalno govore da je neisplata plaća kazneno djelo (to je djelomična istina). Znači li to da će DORH po službenoj dužnosti pokrenuti kazneni progon premijera?

Više u video prilogu.

| Broj posjeta: 451 |

Želite li komentirati? Objava: "Nansi Tireli – Sve po zakonu, ali na štetu radnika! (video)"

Imate li komentar?