Nansi Tireli primila sudionice i sudionike Akademije ravnopravnosti iz Bosne i Hercegovine

Zagreb, 13. listopada – Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora Nansi Tireli održala je sastanak sa sudionicama i sudionicima Akademije ravnopravnosti koji u organizaciji Sarajevskoga otvorenog centra borave u studijskome posjetu Zagrebu.

Nansi Tireli vrlo ih je detaljno upoznala s radom saborskoga Odbora za ravnopravnost spolova i s njegovim osnovnim aktivnostima, od sudjelovanja u zakonodavnome postupku, suradnje s nevladinim udrugama i civilnim organizacijama do suradnje s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova. Posebno je istaknula tematske sjednice, konferencije i okrugle stolove u organizaciji Odbora koji su bitno doprinijeli upoznavanju šire javnosti i medija s aktualnim problemima iz područja ravnopravnosti spolova.

Sudionice je osim rada Odbora posebno zanimalo sprečavanje nasilja nad ženama i rješavanje ovog problema suradnjom policije, centara za socijalnu skrb, sudstva i nevladinih udruga. Razgovaralo se i o poziciji žene u političkome i društvenome životu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te nadolazećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

Ovaj studijski posjet organiziran je u okviru jednogodišnjega obrazovnog programa o ravnopravnosti spolova i ljudskim pravima za zastupnike i zastupnice kantonalnih, entitetskih i državnih parlamenata Bosne i Hercegovine.

Izvor: http://www.sabor.hr/nansi-tireli-primila-sudionice-i-sudionike-akademi

| Broj posjeta: 276 |

Želite li komentirati? Objava: "Nansi Tireli primila sudionice i sudionike Akademije ravnopravnosti iz Bosne i Hercegovine"

Imate li komentar?