Nansi Tireli predložena za v.d. predsjednicu do Izbornog Sabora Stranke (video)

Predsjedništvo Hrvatskih laburista na Sjednici održanoj u četvrtak 29. svibnja sazvalo je za 7. lipnja Nacionalno vijeće Stranke na kojem će tom tijelu predložiti sazivanje izvanrednog Sabora Stranke do kraja listopada te imenovanje saborske zastupnice Nansi Tireli v.d. predsjednicom stranke do Izbornog sabora koji će se održati najkasnije do svibnja 2015. godine.

Nansi Tireli

U petak 30. svibnja u prostorijama Središnjeg ureda Stranke održana je konferencija za medije povodom tih zaključaka i prijedloga o imenovanju v.d. predsjednice Stranke.

Pojašnjeno je kako će se na Izvanrednom Saboru stranke koji će se održati najkasnije do kraja listopada 2014. godine predložiti usvajanje novih akata Stranke, a posebno način izbora u Stranci. Nakon Izvanrednog Sabora pred Laburistima je održavanje Izbornog Sabora na kojem se temeljem novodonešenih akata biraju predsjednik, tajnik kao i sva Statutom predviđena tijela i dužnosnici Stranke.

Do Izbornog Sabora Stranke, ukoliko ju Nacionalno vijeće Stranke koje će se održati 7. lipnja imenuje, vršiteljica dužnosti Predsjednika biti će Nansi Tireli.

Komentirajući jučerašnje optužbe bivšeg ministra financija Slavka Linića na račun premijera Zorana Milanovića kazala je da to nije ništa novo.

“Pres konferencija ministra Linića pokazuje sve što ne valja, kada se s odmakom od skoro dvije godine upozorava na stvari koje se događaju u državi i to je ono što nije dobro”.

“Što se tiče pozicije Laburista na političkoj sceni, ne mijenja se ništa, ona je stabilna kao i do sada, prostora za naše djelovanje itekako ima. Upravo su načela jednakosti i istinitosti ono što našem društvu i dalje treba i do slijedećih parlamentarnih izbora nastaviti ćemo našim biračima pokazivati za kakvo se društvo borimo” – istaknula je Tireli.

Laburisti nastavljaju s provedbom zacrtanih programa, kako kroz rad u Saboru tako i na terenu. “Ništa neću mijenjati sama, vjerujem u važnost svakog člana, želim da svi koji sebe doživljavaju kao istinske Laburiste daju svoj doprinos razvoju Stranke jer u ovom periodu moramo pokazati što znamo, možemo i hoćemo jer laburisti su bitni za pozitivne političke promjene u Hrvatskoj” – zaključila je Tireli.

Na kraju je poručila kako je Lesarova ostavka na mjestu predsjednika stranke bila očekivana jer to i jesu dosljedni kriteriji laburista o kojima u drugim političkim strankama samo pričaju ali ih se ne drže. Ukazala je i na laburiste kao malu oporbu koja je dala više od pola prijedloga izmjena zakona.

| Broj posjeta: 932 |

1 komentar u "Nansi Tireli predložena za v.d. predsjednicu do Izbornog Sabora Stranke (video)"

  1. Intrigira me nadnaslov drugog videa koji glasi “Nansi Tireli o [b]preslagivanju[/b] laburista”, koji izričito protivuriječi početku njene izjave “Ništa neću [b]mijenjati[/b] sama, vjerujem u važnost svakog člana…….”. 😕

    Čestitke kolegici Nansi Tireli na kandidaturi za vršiteljicu dužnosti Predsjednika Stranke.

    Romano Krauth
    Ogranak Trnje

Imate li komentar?