Nansi Tireli na Cetinjskom parlamentarnom forumu "Žene u biznisu"

Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli sudjelovala je na XVIII. Cetinjskom parlamentarnom forumu „Žene u biznisu“ koji je 8. i 9. lipnja održan u Prijestonici Cetinje, Crna Gora. Uz sudjelovanje visokih dužnosnika i predstavnika iz Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore raspravljalo se o mogućnostima razvoja ženskog preduzetništva kao i ograničenjima u vezi s tim. Održane su dvije panel diskusije, prva na temu “Uloga lokalne samouprave u razvoju ženskog biznisa” i druga na temu “Pozitivne prakse i preporuke za razvoj ženskog preduzetništva”.

Na XVIII. sastanku Cetinjskog parlamentarnog foruma kojeg je organizirala Skupština Crne Gore u suradnji sa OEBS-om (Organizacija za europsku sigurnost i suradnju), RCC-om (Savjet za regionalnu suradnju) i GTF-om (Regionalni centar za jednakost spolova), usvojena je Zajednička izjava kojom se pozivaju zemlje sudionice Foruma na niz aktivnosti i mjera za jačanje ženskog poduzetništva (pročitajte Zajedničku izjavu).

Iako su zemlje članice Cetinjskog parlamentarnog foruma uspostavile pravni i institucionalni okvir koji podržava rodnu ravnopravnost, Zajedničkom izjavom se poziva na unapređenje ženskih prava i ekonomsko osnaživanje žena jer još uvijek nedostaju puna institucionalna podrška i adekvatni poticajni mehanizmi, jer podrška ženama u biznisu nije samo pitanje rodne ravnopravnosti već i velikog ekonomskog potencijala naše regije.

Foto: http://www.skupstina.me

Više informacija:

>> http://www.skupstina.me/index.php/me/ostale-aktuelnosti/item/3873-u-prijestonici-cetinje-otvoren-xviii-cetinjski-parlamentarni-forum-zene-u-biznisu

>> http://www.skupstina.me/index.php/me/ostale-aktuelnosti/item/3883-zavrsen-xviii-cetinjski-parlamentarni-forum-posvecen-temi-zene-u-biznisu

| Broj posjeta: 352 |

Želite li komentirati? Objava: "Nansi Tireli na Cetinjskom parlamentarnom forumu "Žene u biznisu""

Imate li komentar?