Najezda komaraca razotkriva politički ping-pong

Najezda komaraca i ove godine izjeda Osječanke i Osječane razotkrivajući politički ping-pong između države i jedinica lokalnih samouprava, poručuju Laburisti.

Problematika komaraca i ove godine izjeda Osječane. Nažalost i ovaj puta na račun političara. Župan Anušić spominje da gradovi i općine nisu ispunili svoje obaveze ali da županija ovaj puta neće intervenirati.

„Diže li to jedan od najmoćnijih ljudi u državi bijelu zastavu u borbi sa komarcima? Diže! I to ne zbog svoje nemoći pred njima nego zbog totalno krivo posloženog sustava koji lokalnim šerifima ostavlja mogućnost da miniraju što hoće, pa tako i ovaj problem s kojim se svako ljeto susreću građanke i građani Osječko-baranjske županije!“  – poručio je Vladimir Cindrić, osječki Laburist.

Komentirao je kako Osječankama i Osječanima nikako nije jasno zbog čega je država uopće osmislila zakone s kojima je taj posao prebacila na lokalnu samoupravu. Pitanja su brojna, što kada pojedina jedinica lokalne samouprave nema novaca ili ne želi da to ispuni, koja je svrha tretiranja komaraca u Sarvašu ako se istovremeno ne riješi problem Bijelog Brda…

„Problematika komaraca prerasta i u zdravstveno pitanje koje treba urediti na državnoj razini uz operativno rješavanje na razini županija. Trenutni politički ping-pong jasno pokazuje neodgovornost i nebrigu koji se prelamaju na leđima građanki i građana.“– ističe Cindrić.

Već godinama se tretiranje komaraca iz zraka pokazalo kao jedino donekle učinkovito rješenje, a država takvu vrstu tretiranja ne dozvoljava. Dozvolu za tu vrstu tretiranja jedino može donijeti Zavod za javno zdravstvo koji je pod upravljanjem županije i ako oni nisu učinkoviti kiksala je županija. Cindrić je pozvao u ime građana županije, a posebice dijela oko osječkog prstena nadležne službe na hitno djelovanje! Ujedno je ispred Hrvatskih laburista prozvao HDZ i njihove partnere na hitnu izmjenu zakona već za slijedeću godinu kako bi se ova tematika operativno prebacila na županije, koje bi i po logici stvari trebale to obavljati. „Gospodo političari, komarci ne znaju za granice općina i gradova i lete gdje ih vjetar odnese!“ – zaključio je Cindrić.

| Broj posjeta: 99 |

Želite li komentirati? Objava: "Najezda komaraca razotkriva politički ping-pong"

Imate li komentar?