Nacionalno vijeće zadužilo Nansi Tireli vođenjem Stranke do Izbornog sabora

ZAGREB, 7. lipnja 2014. – Nacionalno vijeće Hrvatskih laburista zadužilo je danas saborsku zastupnicu Nansi Tireli vođenjem laburista do Izbornoga sabora stranke. S dva suzdržana glasa i nijednim protiv Nacionalno vijeće je potvrdilo prijedlog stranačkoga predsjedništva da Tireli preuzme vodstvo stranke nakon ostavke Dragutina Lesara. Najavljeno je i sazivanje izvanrednog Sabora Stranke s ciljem promjene Statuta.

Nansi Tireli

Vijeće je proanaliziralo i rezultate izbora za EU parlament zaključivši kako sada Ogranci i Podružnice imaju priliku da nakon detaljne analize zaključe što nije učinjeno dobro te zbiju redove i pripreme se za nove aktivnosti. Podsjetimo, dosadašnji predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar preuzeo je političku odgovornost na sebe i podnio ostavku odmah nakon objave rezultata izbora za Europski parlament na kojima laburisti nisu osvojili ni jedan mandat za razliku od prošlogodišnjih izbora za EP na kojima su dobili jednog europarlamentarca. On će i dalje ostati predsjednik kluba i saborski zastupnik laburista.

Nakon izvještaja predsjednice Nadzornog odbora Božice Čiček-Mutavdžić prihvaćeni su i Zaključci Nadzornog odbora o nadzoru materijalnog poslovanja za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2014. godine. Također, predstavljen je i prihvaćen i Skraćeni izvještaj o prihodima i rashodima od 1. siječnja do 31. ožujka 2014.

Nacionalno vijeće zadužilo je Predsjedništvo Stranke da imenuje Povjerenstvo za izradu novog Statuta Stranke, te da za isto otvori jednomjesečnu javnu raspravu, kao i da najkasnije do kraja listopada 2014. godine sazove Izvanredni Sabor Stranke radi usvajanja novog Statuta Stranke. Također, Nacionalno vijeće zadužilo je Predsjedništvo Stranke da nakon Izvanrednog Sabora Stranke započne sa pripremama za sazivanje Izbornog Sabora Stranke.

Božica Čiček - Mutavdžić

Tireli je u izjavi novinarima nakon imenovanja poručila da su laburisti stranka s ozbiljnim programom koja svakako ima svoje mjesto na političkoj sceni i u Hrvatskom saboru, te je najavila “kvalitetnu pripremu za iduće parlamentarne izbore”.

Laburisti su, kaže, shvatili poruku birača na izborima za Europski parlament, te će u idućem razdoblju svoja načela i programe nastojati što više približiti potencijalnim biračima.

Na rezultate posljednjega istraživanja javnoga mišljenja po kojima je potpora laburistima sa sedam posto pala na 4,2 posto, gleda optimistično jer je ta potpora, kaže, ipak veća od 3,4 posto, koliko su Hrvatski laburisti dobili na europskim izborima prije dva tjedna.

Upitana za komentar aktualne situacije u SDP-u, kao većinskoj stranci vladajuće koalicije, rekla je da ono što se sada događa “pokazuje ozbiljnost svakoga ministra i premijera”. Umjesto da rade na provedbi Plana 21 i svega onoga što su obećali biračima, Tireli smatra da oni sada “treniraju ego i bave se sami sobom”.

“To nije dobro ni za koga u Hrvatskoj i to se svakoga dana odražava na sve ono što se tiče svakoga građanina”, istaknula je. No, ne smatra da je ugrožena stabilnost vlade, jer vladajući i dalje imaju stabilnu većinu u parlamentu. (Hina, Uredništvo)

| Broj posjeta: 795 |

Želite li komentirati? Objava: "Nacionalno vijeće zadužilo Nansi Tireli vođenjem Stranke do Izbornog sabora"

Imate li komentar?