Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Najvećim dijelom upravo žene trpe nasilje od strane svojih partnera, očeva, pa čak i djece. Život u nesigurnim uvjetima, bez posla, bez plaće, u besparici i neimaštini, jednako kao i život u stalnom stresu, idealno su okruženje za porast nasilja koje se odigrava unutar četiri zida. Kao društvo moramo učiniti sve ne bismo li senzibilizirali javnost s ovom problematikom, ali isto tako moramo krenuti sa podučavanjem od najmlađe dobi da nasilje nije prihvatljivo, da život u stalnom strahu nije normalan i da se nasilnike treba privesti licu pravde te strogo kazniti.

Ne bismo smjeli mirno spavati znajući da u svakom trenutku negdje u Hrvatskoj jedna žena drhti od straha očekujući “kaznu” bliske osobe koja bi joj trebala biti oslonac i zaštita ili čuči u nekom kutu nakon izvršene kazne. Na nama je da se izborimo da svi budu sigurni, da se o ovom problemu često govori u javnosti, te da svakim danom broj zlostavljanih, a nažalost i ubijenih žena bude sve manji.

Važno je pobrinuti se da sve informacije o zaštiti i pomoći ženama budu što dostupnije i prisutne cijele godine, a ne samo na ovaj žalosni dan, 22. rujna, koji obilježavamo u spomen tri žene koje je 1999. godine ubio nasilnik na Općinskom sudu u Zagrebu za vrijeme brakorazvodne parnice.

| Broj posjeta: 30 |

Želite li komentirati? Objava: "Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama"

Imate li komentar?