Mladen Novak: HNB šutke promatrao agoniju građana, Vujčić proputovao pola svijeta

Najoštriji prema HNB-u bio je laburist Mladen Novak koji je naglasio da je središnja banka šutke promatrala agoniju građana koji su uzimali kredite u švicarcima

ZAGREB Izvješće Hrvatske narodne banke (HNB) za 2013. je u Saboru kao malo koja stvar dosad ujedinilo SDP i HDZ. Dok su naime stajališta ostalih stranaka varirala od oštrih kritika s jedne strane do otvorene podrške uz ipak poneki prigovor s druge, dvije su se najveće stranke gotovo natjecale u tome koja će više pohvaliti rad HNB-a i njegovog guvernera Borisa Vujčića.

Najoštriji prema HNB-u bio je laburist Mladen Novak koji je naglasio da je središnja banka šutke promatrala agoniju građana koji su uzimali kredite u švicarcima.

Po nekim podacima, oko 30 milijardi kuna kredita vezano je uz švicarski franak, no vijeće mudraca HNB-a držalo se po strani, rekao je Novak.

Laburist je aktualizirao i medijske tvrdnje da guverner HNB-a ima neto plaću od 34.000 kuna te je plaćeniji od predsjednika države i Vlade, te da je uz plaćeni trošak od pola milijuna kuna izbivao lani preko 120 dana i putovao svijetom. (HRT, Novi list)

| Broj posjeta: 856 |

Želite li komentirati? Objava: "Mladen Novak: HNB šutke promatrao agoniju građana, Vujčić proputovao pola svijeta"

Imate li komentar?