Mira Morović – kandidatkinja Laburista za Europski parlament

Amsterdamska koalicija je u nedjelju, 23. veljače 2019., u Zagrebačkoj Tvornici kulture nabijenoj pozitivnom energijom, predstavila svoje kandidate za predstojeće Europarlamentarne izbore.

Na rednom broju 9. nalazi se kandidatkinja Hrvatskih laburista-Stranke rada, dr. sc. Mira Morović.

Rođena Splićanka, Mira Morović vrsna je znanstvenica i žena velikih ljudskih, stručnih i političkih kvaliteta.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla je titulu doktorice fizike, magistrirala je na oceanologiji a diplomirala na geofizici. Svoj je radni vijek provela na Institutu za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

Održavala je predavanja na domaćim i međunarodnim skupovima te na znanstvenim i visokoškolskim ustanovama. Bila je voditeljica projekata, te članica mnogih domaćih i međunarodnih asocijacija. Predsjednica je Komisije za oceanografiju pri Vijeću za daljinska istraživanja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Objavila je pedesetak zanstvenih radova.

Posao ju je vodio na usavršavanje i studijske boravke u mnoge zemlje svijeta: Dansku, Italiju, Francusku, Španjolsku te na znanstvene i stručne međunarodne sjednice u Maroko, Grčku, Švicarsku, Austriju, Tursku, Kinu, Indiju, Češku…

Dužnost predsjednice Sindikalne podružnice Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na Institutu za oceanografiju i ribarstvo obnašala je u pet mandata.

Danas je umirovljenica, no i dalje veoma aktivna u struci, kao i u stranci, gdje obnaša dužnost povjerenice Splitsko-dalmatinske županijske organizacije Laburista.

Mira Morović vjeruje da će ulaganje u znanost i tehnologiju ubrzati rast hrvatskog gospodarstva i otvoriti nova radna mjesta, te se zalaže za bolje informiranje o mogućnostima pokretanja domaće proizvodnje bazirane na visokoj tehnologiji. Također se zalaže za samodovoljnost Hrvatske kada se radi o hrani i energiji, osobito zelenoj, te za kružnu ekonomiju.

#amsterdamska #izboriep2019

| Broj posjeta: 118 |

Želite li komentirati? Objava: "Mira Morović – kandidatkinja Laburista za Europski parlament"

Imate li komentar?