Ministri i zastupnici na godišnji odmor bez presedana

Ministri i zastupnici idu na godišnji odmor bez presedana, poručuju Laburisti. U trenutku kada Zagrebu treba obnova, a Hrvatskoj odgovor na ekonomski udar, Vlada i svi zastupnici idu na godišnji odmor od najmanje 20 dana. Očito je da nitko od vladajućih ne razumije kako smo u iznimno nezavidnoj situaciji gdje svakim danom radnice i radnici ostaju bez posla, gdje se veće strane tvrtke odlučuju za rezove, pa režu u Hrvatskoj.

Naravno, i zlatno doba kvazi potpora, očitog izbornog helikopterskog rasipanja novca je prošlo. Danas više nema lažne izborne sigurnosti, danas se pripremaju rezovi i oštri se retorika, ali u međuvremenu mora se otići na odmor. Do ovih privilegija godišnjeg odmora hrvatski radnik još dugo neće doći, a kamoli do bazičnih radničkih prava koja bezrezervno zaslužuju. Nažalost, zbog korona pandemije većina hrvatskih radnica i radnika trenutke izolacije su koristili kao godišnji odmor pa zato danas nemaju pravo na isti. No, to nije problem radnicama i radnicima jer njima je jedina misao kako da zadrže svoj posao i za to dobiju kakvu-takvu plaću.

„U situaciji bez presedana kada nam prijeti velika ekonomska kriza hrvatske građanke i građani očekuju od Vlade i Sabora da rade. Nažalost, ova razina neodgovornosti trajat će četiri godine, priča se uljepšava samo oko izbora. Sramotno, Zagreb bez zakona o obnovi, a Hrvatska bez mjera očuvanja ekonomske stabilnosti.“ – poručio je David Bregovac, predsjednik Laburista.

| Broj posjeta: 26 |

Želite li komentirati? Objava: "Ministri i zastupnici na godišnji odmor bez presedana"

Imate li komentar?