Mi nismo isti, mi smo laburisti!

U zanimljivom razgovoru sa Veljkom Lukićem za SB Periskop predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac otkriva:

Rođeni Riječanin, suprug i otac dviju djevojčica uključio se u politiku sučivši se sa nepravdom „prema marljivim ljudima kojima je oduzeta prilika za dostojanstven život“.

Pristupio je Hrvatskim laburistima – Stranci rada 2010. godine, čije su mu ideje rad-istina-poštenje-znanje-društvena pravednost bile jako bliske. Od listopada 2015. godine obnaša dužnost predsjednika Županijske organizacije Hrvatskih laburista – Stranke rada Primorsko-goranske županije, a dužnost predsjednika stranke od veljače 2017. godine. Na lokalnim izborima je osvojio mandat za načelnika Općine Fužine (2017-2021. godine).

Na pitanje novinara kako prevladava dojam da ga dobar dio hrvatske javnosti dovoljno ne poznaje, David Bregovac smatra da za to postoji više uzroka, od niskorangiranog statusa Laburista do nezainteresiranosti medija za Laburiste, jer nisu parlamentarna stranka. Osim toga Bregovac smatra da mediji kroje političku sliku u javnosti, radi čega zbog njihovog ignoriranja javnost premalo zna o radu Laburista. Stranka službeno ima sedam tisuća članova i vjerna je svom putu, a veliki broj manjih stranaka Bregovac ne vidi kao problem. Dapače, ukoliko bi stranke uspješno surađivale, mogle bi se suprotstaviti „vlasti koja sigurno ne vodi zemlju u dobrom smjeru“. Najveći problem predsjednik Laburista vidi u 70 posto nezainteresiranih birača, a zajedničkim poslom smatra da birače treba probuditi i pokazati da “nismo svi isti”.

Kao načelnik Općine Fužine Bregovac poduzima sve kako bi mještanima omogućio bolji i ugodniji život u „najvećoj maloj općini“. Iako su općinski računi bili u minusu, a infrastuktura loša, Bregovac nastoji kroz manje projekte poboljšati uvjete izgradnjom javne rasvjete, uređivanjem prometnih rješenja i parkirališta, te razvojem sadržaja za mlade i djecu. Kapitalna investicija izgradnja dječjeg vrtića je veliki događaj za općinu Fužine. Slijedeći korak je priprema realizacije zaobilaznice.

Bregovac kaže da je načelnik laburist, ali je nadišao stranačke razlike i postigao da općinsko vijeće u prvi plan stavi interes Općine, a ne stranke. Upravo je to način na koji bi političari u jedinicama lokalne samouprave morali razmišljati i koji vodi boljitku.

Predsjedniku Laburista smeta što građani sve koji se bave politikom svrstavaju u istu kaljužu s kriminalnom organizacijom zvanom HDZ, ali „naš slogan i dalje stoji i svojim ga radom i trudom opravdavam: Mi nismo isti, mi smo laburisti!“

Laburisti se razlikuju od drugih jer rade predano i postojano te „nadamo se time vratiti u svijest ljudi kao ozbiljna stranka“, a ne privlačiti pažnju medija cirkuskim predstavama.

Laburisti imaju 30-ak vijećnika, u Sisačko-moslovačkoj, Koprivničko-Križevačkoj, Zagrebačkoj, Međimurskoj, Primorsko-Goranskoj Županiji, a u ostalim županijama imamo gradske i županijske organizacije. David Bregovac ističe da je svaki čovjek i svaki glas važan i da je ključ promjene u rukama građana. Praksa šuti i trpi ne vodi ničemu, osim do džepova vladajućih, koji upravo neaktivnost građana koriste za vlastiti probitak i korist.

Laburist Bregovac također govori o suradnji Laburista u sklopu Amsterdamske koalicije, u kojoj se nalaze ozbiljne stranke, pozicionirane od centra do ljevice, a s kojima Laburisti dijele zajedničke poglede na život i uvažavaju sve tekovine moderne, civilizirane i antifašističke Europe. Stranke Amsterdamske koalicije su odlučile dati podršku Zoranu Milanoviću, jer je to jedini ispravni put za Hrvatsku. Slijedeći cilj Laburista su parlamentarni izbori.

Cijeli članak možete pročitati ovdje:

http://www.sbperiskop.net/glavna-vijest/david-bregovac-predsjednik-hrvatskih-laburista-za-sbperiskop-razocarani-u-politiku-sve-politicare-svrstavaju-u-istu-kaljuzu-s-kriminalnom-organizacijom-zvanom-hdz-ali-mi-nismo-isti-mi-smo-labu

| Broj posjeta: 50 |

Želite li komentirati? Objava: "Mi nismo isti, mi smo laburisti!"

Imate li komentar?