MEĐUNARODNI DAN ŽENA Borit ćemo se za vaša prava

Međunarodni dan žena – 8. ožujka prilika je da se prisjetimo ekonomskih, društvenih i političkih dostignuća pripadnica ženskog spola. Kako smo stranka koja se zalaže za bolji položaj žena u društvu, za veća prava radnica, tako smo današnji Dan žena diljem Hrvatske obilježili prigodnim druženjem.

Razgovarajući s našim lijepim sugrađankama, prisjetili smo se malo i povijesti, što su sve žene morale proći u svojoj borbi za kraće radno vrijeme, za veće plaće te za pravo glasa.

Iako neki smatraju da je ovaj praznik izgubio svoju ideološku osnovu, ipak je to prilika da se iskaže ljubav i poštovanje prema pripadnicama suprotnog spola. Laburisti su tu priliku sa zadovoljstvom iskoristili i pozvali sve žene da se pridruže našim nastojanjima da nađemo bolja rješenja i bolji položaj žena u svim segmentima društva.

Nadamo se da smo vam uljepšali dan, osmjesi koje smo dobivali na terenu to potvrđuju i daju nam poticaja da radimo još više i jače.

Borit ćemo se za vaša prava, boriti ćemo se protiv diskriminirajućeg Zakona o radu. No za tu borbu potrebne ste nam i Vi, Vi drage naše dame.

Nećemo danas puno o politici i Zakonu, puštamo Vas da danas uživate u svom danu, sutra je novi dan i dan za nove borbe.

Još jednom, sretan Vam Dan žena!

>> Dan žena fotogalerija

Tekst: Božica Čiček-Mutavdžić, Jelena Križan
Foto: Hrvatski laburisti – Stranka rada

| Broj posjeta: 758 |

Želite li komentirati? Objava: "MEĐUNARODNI DAN ŽENA Borit ćemo se za vaša prava"

Imate li komentar?