Licemjerje ministra Marka Pavića

„Imamo nikad manju nezaposlenost, koja je manja od zemalja eurozone. Raste nam i zaposlenost.

U Velikoj Britaniji troškovi života su veći pa je bolje živjeti s 4200 kuna u Zagrebu nego s 12 tisuća kuna u Velikoj Britaniji.

Ne možete uspoređivati kruške i jabuke. Ljudi u Velikoj Britaniji i Irskoj do 40. godine života žive sa svojim cimerima…“

Sve ove bisere jučer je na nacionalnoj televiziji izjavio, vjerovali ili ne, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Njegove riječi uistinu i jesu za rubriku „vjerovali ili ne“ jer kad čovjek koji vodi tako važan resor u osiromašenoj i opljačkanoj zemlji poput Hrvatske u kojoj ono preostalih radnika počinju pripadati kategoriji socijalnih slučajeva, onda je uistinu posve razumno pitati je li on normalan ili je samo zlonamjerni, licemjerni, lažljivi i bešćutni državni birokrat kojemu je jedini politički zadatak nastaviti ponižavati i rugati se najvećoj većini građana Hrvatske, a štititi i omogućavati daljnje bogaćenje povlaštene sekte kojoj i sam pripada.

Potpuno je izlišno ponavljati razloge o smanjenju nezaposlenosti u državi iz koje su pobjegle stotine tisuća radno sposobnih stanovnika (ili je bolje reći da ih je protjerala Pavićeva, odnosno Plenkovićeva i, uopće, HDZ-ova klika) ili se osvrtati na nebuloze o cimerskom životu Britanaca i Iraca. Tek valja zaključiti da su 40-ogodišnjaci u Hrvatskoj sve više cimeri svojih roditelja ili, što je najgore, cimeri ostalih nesretnika u prihvatilištima za beskućnike ili po vagonima širom zemlje (ma što o tome govorila Kolinda Grabar Kitarović).

Slati, pak, onakve poruke o kvaliteti života u Hrvatskoj i, s druge strane, u Velikoj Britaniji ili Irskoj…, to je vrhunac bešćutnosti, izrugivanje osiromašenim građanima Hrvatske i rijetko viđena nečovječnost!

A umjesto ikakve rasprave, Paviću ćemo samo poručiti da ga iz britanskog i irskog besperspektivnog gliba pozdravljaju hrvatski građani koji u tuđini s nostalgijom promatraju neviđene gospodarske, socijalne i svekolike uspjehe Republike Hrvatske.

| Broj posjeta: 77 |

Želite li komentirati? Objava: "Licemjerje ministra Marka Pavića"

Imate li komentar?