Lesar 'oprao' Vrdoljaka i Ostojića, za Milanovića rekao da se ponaša kao frajer sa zagrebačke špice

Predsjednik Hrvatskih laburista – Stanke rada, Dragutin Lesar ocijenio je danas u Sisku da Zakon o sanaciji javnih zdravstvenih ustanova i Zakon o strateškim investicijama nose štetne posljedice te je iznio niz kritika na račun ministara zdravlja Rajka Ostojića i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

“Ministar Ostojić dovoljno ne razumije probleme u zdravstvu, nego samo uporno ponavlja naučene fraze. Također ne vjerujem ministru Vrdoljaku jer se Zakon o strateškim investicijama ne donosi zbog novog zapošljavanja i razvoja, već zbog pogodovanja nekim interesnim lobijima u Hrvatskoj”, ustvrdio je Lesar na konferenciji za novinare.


Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Smatra kako je Zakon o strateškim investicijama opasniji od ranijeg zakona o privatizaciji i ako se usvoji, Hrvatskoj će nanijeti štete.

Prema Lesarovim riječima, barem je trebalo stvoriti privid javnog natječaja i transparentnosti, kako se strateškom investitoru ne bi neposrednom pogodbom ustupili dijelovi državne imovine, cesta, šuma, zemljišta, voda i drugog.

Predsjednik Hrvatskih laburista pozvao je ministra Vrdoljaka da u roku od 24 sata objavi popis strateških investicija zbog kojih se, kako tvrdi, tako na brzinu donosi takav zakon.

Dodao je kako postoje neiskorišteni prirodni potencijali i nekretnine koje bi država mogla i trebala aktivirati.

U osvrtu na Zakon o sanaciji javnih ustanova, odnosno županijskih bolnica, Lesar je izrazio bojazan da u proračunu planiranih 1,1 milijardi kuna nije dovoljno za sanaciju, odnosno pokriće golemih gubitaka. Ocijenio je kako postoji opravdana bojazan da će se neke bolnice ili bolnički odjeli ukinuti.

“Moj amandman u Hrvatskom saboru nije prošao, pa se bojim da će opet račun sanacije platiti građani, koji će morati putovati u bolnice izvan svog mjesta boravka”, zaključio je Lesar.

Izvor: http://www.poslovni.hr/hrvatska/lesar-oprao-vrdoljaka-i-ostojica-229555

Na današnjoj konferenciji za novinare Lesar se ovrnuo i na premijera Zorana Milanovića za kojega je rekao da se ponaša kao frajer sa zagrebačke špice, a ne kao premijer. Istaknuo je kako ih se SDP boji na lokalnim izborima te da ih se i treba bojati jer će laburisti na izborima ići po njihove birače. (http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/milanovic-se-ponasa-kao-frajer-sa-zagrebacke-spice—273531.html)
| Broj posjeta: 890 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar 'oprao' Vrdoljaka i Ostojića, za Milanovića rekao da se ponaša kao frajer sa zagrebačke špice"

Imate li komentar?