Lesar: Milanovićeva izjava je zastrašujuća

ZAGREB, 8. studenog 2012. (Hina) – Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar “zastrašujućom” je danas ocijenio izjavu premijera Zorana Milanovića da “vlada ne bježi od donošenja strategije upravljanja državnom imovinom, ali da neke stvari mora raditi trenutno, jer joj je ostavljeno takvo stanje”.

Milanović je to rekao na sjednici Vlade, koja je Saboru danas predložila da ne prihvati prijedlog Laburista da se Vladu zaključkom obveže da Saboru u roku od 30 dana predloži Strategiju upravljanja državnom imovinom, koja je, po Zakonu o upravljanju državnom imovinom, trebala biti donesena još 2010.

Premijer je kazao kako je neozbiljno tražiti da se takva strategija izradi u 30 dana.

“Mi ne bježimo od strategije, naprotiv, ali u ovom slučaju neke stvari moramo raditi trenutno, jer nam je takvo stanje ostavljeno. Tu tražim razumijevanje svih onih koji se bave politikom, iako znam da ga nećemo dobiti, ali ćemo uporno objašnjavati što radimo, zašto radimo i u kojem trenutku. Takve stvari se nažalost ne mogu rješavati strategijama, a naročito ne strategijama koje bi se trebale donijeti u 30 dana. U 30 dana se takve stvari ne rade, to pokazuje da su motivi drugačiji”, poručio je Milanović.

“Zastrašujuća je premijerova izjava da ne namjerava poštovati zakon”, izjavio je Hini Lesar, kojega čudi i Milanovićeva poruka da je Strategiju nemoguće izraditi za 30 dana.

Pa nismo ni tražili da je izrade za 30 dana. Očekivali smo da je Vlada na Strategiji radila od prvoga dana mandata i da je ona već gotova, a tražili smo da se u roku od 30 dana uputi u saborsku proceduru, no vlada je sada poručila – ne, nećemo ni pisati Strategiju, i dalje ćemo prodavati imovinu kako nam padne na pamet, bez suglasnosti Sabora“, rekao je Lesar.

Ocijenio je da je riječ o “najgrubljem kršenju zakona i poruci da se u Hrvatskoj zakoni ne moraju poštovati”, a premijeru poručio da, ako misli da je Strategijom nemoguće kvalitetno propisati upravljanje državnom imovinom, predloži promjenu zakona.

Dodao je i da Vlada “pokazuje potpunu dezorijentiranost, jer najavljuje pokretanje gospodarstva javnim investicijama, iako ima državnu imovinu kojom ne zna kako će upravljati”. (Hina)

Dokument koji prati temu:
>> Prijedlog Zaključaka o upravljanju državnom imovinom

| Broj posjeta: 1.036 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar: Milanovićeva izjava je zastrašujuća"

Imate li komentar?