Lesar: Hrvatska je skupa država, a Vlada bahato rasipa novce gdje god stigne (video)

Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada, pridružio se danas svojim kandidatima za predstojeće europske izbore, koji su u Čakovcu predstavljali svoj program građanima. Tom prigodom sazvao je konferenciju za novinare, kako bi prokomentirao najnoviji sukob unutar Vlade. Poručio je i kako je siguran u potvrdu mandata Hrvatskih laburista na predstojećim izborima za Europski parlament.

Lesar je upozorio kako dok svakodnevno svjedočimo ovrhama građana zbog desetak tisuća kuna neplaćenih poreznih obaveza, dok im prodaju automobile, stanove i kuće, najnovija afera u poreznoj upravi, koja je dodatno produbila sukob unutar Vlade, pokazala je da u Hrvatskoj postoje „veliki igrači“ kojima se ne vrše ovrhe na dugove veće od desetak miljuna kuna. „Tu su bitne dvije stvari – prvo, prije godinu dana ova Vlada platila je 5 milijuna kuna projekt „Clean start“, koji tada očito nije otkrio dubioze i probleme o kojima premijer danas govori, pa je on sada naredio ministrima da naprave popis onih kojima dug oprošten ili nije izvršena ovrha. Tu je bitna druga stvar – kada je mijenjan Opći porezni zakon u Saboru, kada je s poreznih dugova skinuta oznaka tajni, mi laburisti predlagali smo da se porezna tajna skine i s onih kojima je porezni dug oprošten ili odobrena obročna otplata. Taj isti premijer Milanović odbio je taj naš amandman na zakon, da bi se sada ustanovilo da je HDZ-ova vlast godinama opraštala porezne dugove. Da je naš prijedlog tada prihvaćen, ne bi trebalo plaćati projekt ‘clean start’, niti voditi naknadne istrage o kojima Premijer danas govori“, zaključio je Lesar.

Saborski zastupnik i predsjednik laburista, osvrnuo se i na jučerašnje izjave premijera Milanovića kako je Hrvatska skupa država. „Kako Milanović stalno upozorava kako je kod nas skupo, ja ga sada javno pozivam da objasni zašto je na partijsku proslavu za Prvi svibanj iz Zagreba u Čakovec došao sa čak sedam državnih automobila u pratnji koja priliči jednom kralju ili pretstolonasljedniku? U državi koja ima velikih problema s financijama, Vlada se ne bi smjela ponašati tako bahato, i predsjednik partije ne bi smio koristiti državnu ergelu automobila za obilazak države“, poručio je Lesar.

Na upit novinarke o očekivanjima laburista na predstojećim europskim izborima, Lesar je poručio kako je prvi cilj uvjeriti ljude u značaj ovih izbora, kako bi izlaznost bila što veća, jer se 50 posto pravnih propisa koji se primjenjuju u Hrvatskoj, donose se u Europskom parlamentu. „Očekujemo i sigurni smo u potvrdu mandata u Europskom parlamentu, ali odaziv birača je najbitnija stvar jer smatram da niti jedan građanin s biračkim pravom ne bi smio dopustiti da netko umjesto njega odlučuje“, zaključio je Lesar.

| Broj posjeta: 736 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar: Hrvatska je skupa država, a Vlada bahato rasipa novce gdje god stigne (video)"

Imate li komentar?