Laburistima 7,7 posto, Dragutin Lesar drugi najpopularniji političar sa 61 posto potpore

Prema istraživanju Ipsos Pulsa koje redovito objavljuje Dnevnik Nove TV gubitnici mjeseca su Josipović i HNS. SDP travanj završava s potporom od 30 posto. To je drugi mjesec zaredom da potpora toj stranci pada. Još u veljači imali su 35 posto. HDZ je pak i dalje ispod 20 posto, a travanj završavaju s 18, 5 posto, blagim, ali neznatnim oporavkom u odnosu na mjesec prije.

Laburisti su i dalje treća stranka sa 7,7 posto i čini se da su preoteli tu poziciju HNS-u, a oni tonu sve niže i niže. Travanj su završili s 2,9 posto, što je najniži rejting te stranke posljednjih godina.

Od ostalih stranaka HSP je travanj iskoristio i završio ga na 4, 1 posto. HSS je na 3, 3 posto. HDSSB, iako je regionalna stranka, travanj je završio na 3 posto. Lista Ivana Grubišića ima također 3 posto. HSLS je na 2, 7 posto birača, a isti rejting ima HSU. HSP Ruže Tomašić je na 2, 6 posto, a Blok umirovljenika ima 1, 9 posto. IDS je na 1, 4, Kerumova stranka na 0, 9 posto. Za ostale stranke glasovalo bi 1, 2 posto birača, a neodlučnih je 1, 14 posto.

Rejtinzi političara

Predsjednik Josipović i dalje je najpopularniji, ali već drugi mjesec ispod 80 posto. Sada je s tako visokom potporom to nebitno, ali dugoročno, ako krene silazna putanja, mogo bi se zabrinuti.

Premijer je izgubio potporu, što je i očekivano, no i dalje 60 posto birača ima pozitivan dojam o njemu. Njega je s drugog mjesta istisnuo Dragutin Lesar sa 61 posto potpore.

Ivan Grubišić ima potporu od 59 posto, a svoj je rejting u travnju popravio predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem s 53 posto potpore. Ruža Tomašić uživa potporu od 44 posto, a Ivan Jakovčić, koji napušta politiku, uživa potporu svakog trećeg Hrvata. Vladimir Šišljagić vodi HDSSB, a 30 posto građana o njemu ima pozitivno mišljenje. Silavno Hrelja je na dnu ljestvice s 28 posto potpore. Jadranka Kosor s 26 posto potpore ima jedan od najlošijih rejtinga, a utjeha joj može biti što je na začelju Radimir Čačić kojega podupire 25 posto birača.

Izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/gradzani-sve-sigurniji-hrvatska-ide-u-krivom-smjeru.html

| Broj posjeta: 1.100 |

1 komentar u "Laburistima 7,7 posto, Dragutin Lesar drugi najpopularniji političar sa 61 posto potpore"

  1. Ovdje se više ne bi trebalo govoriti o “trendovima” nego o, možda i ranije od očekivanog, “preslagivanju” političke scene u Hrvatskoj.

    Takva razdoblja su izrazito osjetljiva za svaku stranku, pa je upravo započeta akcija Hrvatskih laburista: [i]Pitajete vladu[/i], pun pogodak, ako se mislilo, kako se Predsjednik stranke izrazio, sačuvati “avans” koji su nam birači dali.

    Budući da smo mi Stranka koja poštuje unutarstranačku otvorenost, dozvolit ću si izreći malu bojazan. Pomalo me brine da si ostavljamo otvoren [b]”lijevi bok”[/b] više nego što bi trebali, pa predlažem da se i na to misli u narednom periodu!

    Romano Krauth

Imate li komentar?