Laburisti za sekularnu hrvatsku

“Mi građani ne želimo feudalne vladare, ne želimo ukidanje naših prava i sloboda, ne želimo davati milijarde crkvi, ne želimo vjersku državu…. ne želimo da naša djeca kleče pred ikime” istaknula je potpredsjednica Hrvatskih laburista.


Za one koji nisu upoznati, protekle je subote održan prosvjedi skup Raskid!6, šesti prosvjedni skup kojim se traži raskid Vatikanskih ugovora. Iako je primarni cilj Hrvatskih laburista revizija Vatikanskih ugovora, njihova agresivna primjena kroz vjeronauk u školama, uvođenje religijskih običaja i obreda u obrazovne institucije te netransparentna dodjela proračunskih sredstava utemeljena upravo na tim ugovorima rezultirala je našom podrškom ovom skupu kao i sudjelovanjem naše potpredsjednice Snježane Kirinić koja je uz predstavnike udruga te stranaka GLAS (Goran Beus-Richembergh), Naprijed Hrvatska (Renato Petek) i Nove ljevice (Rada Borić) govoreći o problematici Vatikanskih ugovora podsjetila kako je posljednjih godina utjecaj klerikalnih krugova u Hrvatskoj sve veći, što kroz količinu vjerskog sadržaja u medijima, što kroz aktivno zapošljavanje promicatelja klerikalnih ideja u školama i bolnicama i njihovo stalno prisustvo u vrtićima, na fakultetima te u svakodnevnom društvenom životu.

“U isto vrijeme kroz tu poplavu vjerskog sadržaja, gledamo i razne ispade vjeroučitelja i crkvenih djelatnika poput veličanja ratnih zločinaca, revidiranje povijesnih činjenica te perfidne načine usađivanja ideja djeci da su ateisti krivi za Auschwitz, da su pripadnici LGBT skupina loši, da su žene manje vrijedne i da postoji glava kuće koju ta žena mora slušati.” naglasila je Kirinić.

“A za što idu proračunski novci.. naši novci?! Da bi nam ti isti oduzimali prava i slobode kroz neustavne referendume, da bi klerikalne udruge zlostavljale žene pred bolnicama, da bi nas žene nazivali drugotnima, da bi ministri zabijali glavu u pijesak i pravili se da se ništa ne događa, ili govorili da svećenici vrijede više od doktora, da bi nam virili u spavaće sobe, novčanike i živote i pokušavali određivati kako ćemo živjeti, što ćemo raditi! Ne želimo da naša djeca kleče pred ikime – No pasaran!” zaključila je Kirinić uz glasno odobravanje okupljenih.

 

| Broj posjeta: 30 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti za sekularnu hrvatsku"

Imate li komentar?